Återbrukskvällar i Svalehuset under hösten!

Skrivet av Praktikant

Den 4:e november och 25:e november mellan 18-21 kommer Svalorna ordna återbrukskvällar i Svalehuset tillsammans med skräpkreatören Marika Fridén! Ingen föranmälan, alla är välkomna!

 

Så vad är återbruk egentligen? Och varför håller Svalorna på med det?

Återbruk innebär att skapa nya användningsområden för prylar, att göra något nytt av något gammalt! Ta tillvara på något som inte längre används och gör det till något användbart. Det handlar om att få ge utlopp för sin kreativitet, tänka utanför boxen och göra något praktiskt med direkt resultat i ett annars så teoretiskt och komplext samhälle.

Svalorna vill motverka den “slit-och släng”-trend som finns i konsumtionssamhället idag och istället hoppa på den hållbara återbrukstrenden! Den omfattande mängden resurser och avfall som idag möjliggör den svenska konsumtionen är del av en livsstil som kräver i genomsnitt 3.4 jordklot per person. Om vi, istället för att hamna i en ond cirkel av nykonsumtion, återanvänder eller omvandlar resurser och avfall gör vi både oss själva och jorden en stor tjänst! Återbruk minskar också energianvändningen oerhört, att återvinna kräver till exempel energi för att bryta ner en produkt och göra den till något annat – men det är energi som sparas genom återbruk!

Vad som är skräp eller en oanvändbar pryl är en subjektiv uppfattning och i en annan form eller hos en annan betraktare kan den omvandlas till en värdefull produkt. Var med oss och skapa nya former och användningsområden! Vi har hela källaren full av loppissaker att återbruka och det går bra att ta med egna grejer också. Till vår hjälp och som inspirationskälla kommer vi ha containerdykaren och skräpkreatören Marika Fridén till hands under kvällarna. Det enda som saknas är inspirerade människor som vill komma hit och återbruka med oss!

 

Se också evenemanget och Marikas Återbruk på Facebook! Vi ses i Svalehuset!

 

Återbrukade prylar från Marikas Återbruk!

 

 

2 svar till "Återbrukskvällar i Svalehuset under hösten!"

  • Cecilia säger:

   Hej Görel!

   Tyvärr har vi ingen verksamhet i Uppsala ännu – men du är varmt välkommen om du har vägarna förbi Lund och hjälper gärna till om du skulle vilja initiera återbruksträffar i Uppsala! Det är bara att kontakta oss på info@svalorna.org eller 046-121005 så kan vi prata mer!

   Vänliga hälsningar,
   Cecilia
   Kommunikatör på Svalorna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>