Bli utbildad i ekologiska fotavtryck!

Skrivet av Cecilia

Allt vi människor gör påverkan miljön på något sätt; maten vi äter, prylarna vi köper, kläderna vi har på oss och husen vi bor i. Ju mer vi konsumerar och producerar, desto större ekologiska fotavtryck får vi. Konsekvenserna ser vi till exempel i form av föroreningar och klimatförändringar som inte bara påverkar naturen, utan också människor, framför allt i andra delar av världen. Därför hoppas vi att ni vill sluta er till den skara som agerar för förändring genom att höja kunskapen om miljö- och klimaträttvisefrågor hos ungdomar!

Utbildningen innebär att deltagarna under en heldag får information, övningar och metoder som behövs för att kunna hålla egna workshops i Ekologiska Fotavtryck för skolklasser. Utbildningen är gratis mot att ni sedan håller åtminstone två workshops var hos de skolor vi har kontakt med eller via egna kontakter.  Utbildningen hålls i Lund söndagen den 20 mars klockan 9-16 och vi bjuder på frukostmacka och lunch under dagen.

Några av de frågor som vi tar upp under utbildningsdagen är: Hur stora ekologiska fotavtryck har människor i globala nord respektive globala syd? Hur påverkar vår livsstil vårt ekologiska fotavtryck? Vad kan vi göra för att minska det ekologiska fotavtrycketglobalt och få till en jämnare fördelning av jordens resurser?

För att anmäla dig: Skicka ett mail med namn, telefonnummer och eventuella matpreferenser/allergier (all mat är vegetarisk) till info@svalorna.org.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>