Bli informatör om ekologiska fotavtryck!

Skrivet av Arwid

Under en heldag du får du lära dig mer om ekologiska fotavtryck, nyttiga övningar och metoder för att kunna hålla i egna workshops för skolklasser i ditt närområde.

Några av de frågor som vi tar upp under utbildningsdagen är: Vad är och hur kan vi mäta ekologiska fotavtryck? Hur påverkar vår livsstil vårt ekologiska fotavtryck? Hur påverkas andra av våra ekologiska fotavtryck och hur främjar vi klimaträttvisa? Vad kan vi göra för att minska det ekologiska fotavtrycket globalt och få till en mer rättvis och hållbar fördelning av jordens resurser?

Allt vi människor gör påverkar miljön på något sätt; maten vi äter, prylarna vi köper, kläderna vi har på oss och husen vi bor i. Ju mer vi konsumerar och producerar, desto större ekologiska fotavtryck bidrar vi till. Konsekvenserna ser vi till exempel i form av föroreningar och klimatförändringar som inte bara påverkar naturen, utan också människor, framför allt i andra delar av världen.

Utbildningen är gratis mot att du håller åtminstone två workshops hos någon av de skolor som vi redan har kontakt med, eller via egna kontakter.

Utbildningen ges under en heldag i Lund kl. 10.00-16.00, och du kan välja mellan lördagen den 17e februari (på svenska) och söndagen den 18e februari (på engelska).

Vi bjuder på fika och lunch under dagen!

Anmäl dig här: https://goo.gl/forms/5Nq4eOm7eeGy50Ux2
Sista anmälningsdag är den 14e februari.

För frågor kontakta: maria.gustafsson@svalorna.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>