Lediga praktikplatser

 

Nu söker vi tio utlandspraktikanter till Indien

Svalorna söker inför hösten tio praktikanter för placering hos våra partnerorganisationer i Indien. Vi söker praktikanter inom temaområdena genus och kvinnors rättigheter, matsuveränitet och miljö, kommunikation och medier samt biståndsmetoder.

Svalornas praktikantprogram är en möjlighet för dig som är mellan 20-30 år att lära dig mer om utvecklingssamarbete i praktiken, om hur våra partnerorganisationer arbetar med rättighetsfrågor, och om Svalornas perspektiv på utveckling. Under din praktik blir du en viktig länk till våra medlemmar och allmänheten i Sverige genom olika informationsuppgifter, och efter praktiken blir du informatör för Svalorna där du delar med dig av dina upplevelser från praktiken.

Meriterande är:
- Erfarenhet/intresse av utvecklingsfrågor/globala frågor i teori eller praktik
- Utbildning inom utvecklingsstudier, mänskliga rättigheter, jordbruk eller liknande
- Ett starkt makt- och rättviseperspektiv och förmåga att reflektera över sin roll
- Erfarenhet av informations- och kommunikationsarbete, eller journalistiskt skrivande och medier så som foto och film
- Erfarenhet av ideellt engagemang eller medlemskap i Svalorna
- Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
- Erfarenhet av att resa i fattigare länder och är förberedd att arbeta och leva under enkla förhållanden i fattiga områden
- Förmåga att arbeta både i team och på egen hand

Du får inte tidigare ha varit anställd hos Svalorna eller gjort en praktik som finansierats genom Universitets- och Högskolerådet.

Tidsplan
Praktiken inleds med en introduktionsvecka i juni på Svalornas kontor i Lund (vecka 23). Introduktionen fortsätter sedan i slutet av september på Svalorna samt genom Sidas förberedelsekurs. Fältperioden är fyra och en halv månad och utresa sker i början av oktober med hemkomst i mitten på februari. Efter hemkomsten förväntas du genomföra utåtriktat informations- och kommunikationsarbete i Sverige.

Arbetsuppgifterna varierar mellan organisation till organisation och du kan läsa svar på de vanligaste frågorna om praktik här. Vad gäller årets praktikorganisationer arbetar vi just nu på det sista för kommande praktik. Läs mer om tidigare praktikanters upplevelser på indienbloggen.org.

Finansiering
Praktiken finansieras Sida genom Universitets- och Högskolerådet samt Forum Syd, och täcker kostnader för resa, visum, försäkring, vaccinering och boende. Ersättning utgår också för levnadskostnader, så som mat och lokala resor.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 17:e april. Skicka CV och personligt brev till praktik@svalorna.org. Märk din ansökan med ”Praktik-Indien”. Urval och rekrytering sker under april och maj månad.

För frågor angående praktiken kontakta praktikantansvarig Maria Persson på maria.persson@svalorna.org