Gör praktik hos oss vårterminen 2015!

Skrivet av Cecilia

Tycker du att kommunikation och solidaritetsfrågor är spännande? Då borde du passa på att söka våra praktikplatser inför vårterminen 2015! Vi söker nu två praktikanter till Svalornas huvudkontor i Lund för uppgifter både inom information och kommunikation samt programarbete. Eftersom praktikplatserna är oavlönade ser vi gärna att praktiken ligger inom din utbildning.

Praktikanterna kommer att arbeta i nära samarbete med Svalornas kommunikatör och verksamhetsledare. Praktiken innebär uppgifter inom kommunikations- och informationsarbete samt utvecklings/programarbete. En stor del av arbetet innebär att ta fram informationsmaterial, skriva artiklar, uppdatera hemsidan, vara aktiv i sociala medier samt delta i Svalornas utåtriktade verksamhet. Praktiken innebär också självständigt arbete med specifika uppgifter så som att sammanfatta och analysera rapporter kring bistånd och skriva om det arbete som våra partners i Indien och Bangladesh bedriver. Arbetsuppgifterna innebär också att vara med och koordinera med Svalornas informatörsarbete inom miljö (ekologiska fotavtryck), hålla i vår studiecirkel i hållbar indisk matlagning och stötta våra volontärer runt om i landet. Vi tror på att ha rätt person på rätt plats och det finns därmed utrymme för att anpassa de specifika uppgifterna efter person och erfarenhet.

Vi ser gärna att du som söker har:
– Erfarenhet av informations- och kommunikationsarbete
- Erfarenhet av utvecklingsfrågor och utvecklingssamarbete
- Vana att skriva på svenska och engelska
- Relevant utbildning
- Erfarenhet av ideellt engagemang och ett starkt intresse för globala frågor

Extra meriterande är också:
- Dokumenterad erfarenhet av att skriva journalistiska texter
- Erfarenhet av att arbeta med layout/design (Photoshop och InD eller liknande program)
- Vana att arbeta med hemsidor och sociala medier
- Vana att tala inför människor

Praktiken omfattar en termin med start 19 januari 2015 och sträcker sig till början av juni. Praktikplatserna är oavlönade, så praktiken kan med fördel vara en del av studierna. Ansök senast 30 december 2014. Skicka CV och personligt brev till info@svalorna.org.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>