Göteborgsgruppen

Göteborgsgruppen är en relativt nystartad grupp som arbetar med fokus på daliternas rättigheter i Indien.  I samarbete med partnerorganisationen Evidence arbetar Svalorna mot kastbaserad marginalisering, ett problem som vi vill bidra till att skapa uppmärksamhet och kunskap om här i Sverige.

Vi har träffar en gång i veckan, då diskuterar vi aktuella händelser och våra framtidsplaner över några koppar kaffe. Det finns givetvis många sätt att sprida uppmärksamhet och kunskap om daliternas situation på. De projekt som vi just nu arbetar med är bland annat att arrangera en filmvisning, sätta upp en utställning och även anordna en föreläsning. Vi kommer också att vara närvarande på MR-dagarna den 12-13 november. Därefter i december blir det ett insamlingsevent, då vi kommer att stå på en julmarknad och sälja pocketböcker som julklappar. Tillsammans använder vi Göteborgsgruppens kickoff i september 2012. Foto: Mikaela Gallegos Gauding. vår kreativitet och våra erfarenheter för att komma på nya idéer och arbetssätt!

Gruppen består av en samling personer med olika bakgrunder, gemensamt är att vi har ett stort intresse för dessa frågor och att vi vill lära oss mer. Vi blir såklart väldigt glada om fler människor vill engagera sig och komma på våra möten!  Om du är intresserad av att vara med i gruppen, eller först vill veta mer om vad vi sysslar med, skicka gärna ett mail till: goteborgsgruppen@svalorna.org.