Halvtid i Kotagiri!

Skrivet av Cecilia

Under torsdagen och fredagen har Svalorna Indien Bangladeshs partnerorganisationer mötts i Keystones Foundations Adivasi resource center i Kotagiri, Tamil Nadu. Syftet är att stärka Svalornas och organisationernas genusperspektiv och utbyta idéer och erfarenheter och partnermötet har fått en flygande start med spännande workshops och diskussioner. Detta är Svalornas andra regionala möte inom ramen för de nuvarande landsprogrammen, det tidigare hölls i Pastapur 2011.

Tolv partnerorganisationer från både Indien och Bangladesh tillsammans med Svalornas personal från Lundkontoret och några styrelsemedlemmar kommer i sammanlagt fyra dagar diskutera ämnen såsom tillgång till resurser, våld mot kvinnor och ledarskap. De första två dagarna har deltagarna tillsammans reflekterat över privilegier i relation till diskriminering och ojämlikhet och delat med sig av solskenshistorier från sitt arbete för att utbyta strategier för framgång. Det är en engagerad grupp deltagare som inte nöjer sig med enkla lösningar eller endimensionella analyser och som ständigt utmanar definitioner och varandra för att lyfta diskussionen och det framtida arbetet till en högre nivå. En utmaning som även Monica Erwér, Svalornas verksamhetsledare, gav till mötets deltagare med sin önskan att arbetet med kvinnor och genus ska vara lika radikalt som deras arbete med social rättvisa.

De kommande två dagarna ska bland annat Indien, Bangladesh och Sveriges nya politiska landskap diskuteras med vad det innebär för Svalornas och partnerorganisationernas framtida arbete samt att skriva en gemensam handlingsplan.

Text och foto: Sanna Engdahl, praktikant Nijera Kori HT 2014

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>