Jönköping brinner för Bangladesh

Skrivet av Cecilia

Igår var Svalorna i Jönköping för att visa den dokumentära kortfilmen Go Straight Home. Filmen följer 14-åriga Reba i Bangladeshs huvudstad Dhaka. Hennes verklighet innebär både sexuella trakasserier på väg till skolan och risken att bli bortgift. Men Reba vill framför allt gå klart skolan. I samband med filmvisningen diskuterades kvinnors och flickors situation i Bangladesh och Indien.

Visningen av Go Straight Home arrangerades av Anna Mårtensson, som själv har rest till Bangladesh och besökt SUS som är en av Svalornas partnerorganisationer som arbetar för kvinnors rättigheter i Bangladesh. Det är glädjande att det finns ett stort intresse för Bangladesh i Jönköping, där flera föreningar också har riktat in sig på att stötta biståndsarbete i landet. Bland annat stöttar Vänortsföreningen Jönköping-Bangladesh Svalornas arbete med ACCESS-programmet för kvinnors deltagande i och tillgång till sociala, ekonomiska och politiska sfärer i Bangladesh. Svalorna har också medverkat i arrangemang som har anordnats av föreningen Byskolorna i Mymensingh.

Filmvisningen blev också uppmärksammad av Jönköpingstidningarna Jmini och Jnytt.
Läs vad de skrev här:
Jmini: http://www.jmini.se/nyheter/25490/cecilia-ward-talade-om-hur-kvinnor-har-det-i-bangladesh
Jnytt: http://www.jnytt.se/cecilia-talade-om-att-vara-ung-i-bangladesh

 
Vill du vara med och anordna en filmvisning med efterföljande samtal i en skolklass, organisation eller för allmänheten? Vi kommer gärna till er och pratar om flickors och kvinnors rättigheter, samt hur praktiskt förändringsarbete går till! Kontakta info@svalorna.org för mer information.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>