No hesitation, no fear!

Skrivet av Cecilia

Hur hade ditt liv varit i en jämställd värld? I Svalornas nya projekt som lanseras under Nordiskt Forum belyser vi kvinnors erfarenheter av att behandlas utifrån sitt kön. Berättelserna kommer ifrån Indien, Bangladesh och Sverige och skillnaderna och likheterna i dem illustrerar hur kampen för ett jämställt samhälle måste vara både lokal och global.

Människors krav på ett jämställt samhälle känner inga gränser. I alla länder och i alla världsdelar kämpar människor för att kvinnor och män ska ha samma rättigheter. Kampen är långt ifrån enhetlig, rörelserna har olika metoder och vill förändra förhållandena i olika delar av samhället – som i arbetslivet, skolan, familjen och i politiken. Det är den gemensamma visionen om ett jämställt samhälle som binder samman oss och gör att vi har mycket att lära av varandras framgångar. På Nordiskt Forum får vi möjlighet att mötas, diskutera och planera hur vi ska ta nya steg mot detta mål. Under konferensen presenterar Svalorna projektet ”No hesitation, no fear!” som fokuserar på kvinnors erfarenheter och förhoppningar.

I ett nytt bildspel som Svalorna har producerat berättar kvinnor ifrån länderna där organisationen arbetar – Indien, Bangladesh och Sverige – om hur de blir behandlade i sin vardag på grund utav deras könstillhörighet. Bildspelet finns på vår YouTube-kanal www.youtube.com/SvalornaIB och visas både på Feministisk festival klockan 17.30 på torsdagen och i vår monter (B13) på Nordiskt Forum. Kvinnorna vi har intervjuat delar med sig av sina förväntningar på hur livet skulle förändras om de fick samma rättigheter och möjligheter som män. De har bland annat hopp om att få rätt till utbildning, kunna försörja sig själva, slippa vara rädda och bli respekterade. Projektet belyser skillnaderna och likheterna i kvinnornas upplevelser från olika länder och i olika åldrar.

Nu vill vi höra dina tankar om ett jämställt samhälle. Vad innebär jämställdhet för dig? Hur upplever du ojämställdhet? Vad skulle förändras i ditt liv om samhället förändrades? Dela med dig på Twitter och Instagram under taggen #myequality

Genom att dela erfarenheter med varandra får vi större kunskap om vad som måste förändras och större styrka att faktiskt förändra det. Kom med i kampen för en jämställd värld! Vi ses på Nordiskt Forum.

Skrivet av: Josephine Massie

 

No hesitation, no fear @ Feministisk Festival
Torsdagen 12 juni, kl 17.30 i Bistron

No hesitation, no fear @ Nordiskt Forum
Svalornas monter B13 på MalmöMässan – kom förbi, snacka jämställdhet och kolla på bildspelet i vår monter!

 

Ett svar till No hesitation, no fear!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>