Svalorna söker verksamhetsledare

Skrivet av Arwid

Svalorna söker en ny verksamhetsledare för att samordna vårt arbete i Sverige, Indien och Bangladesh. Arbetet kräver ett demokratiskt men tydligt och inspirerande ledarskap, erfarenheter från civilsamhälle och föreningsliv, kunskaper om internationellt utvecklingssamarbete och hållbarhetsfrågor i vid bemärkelse.

Svalorna Indien Bangladesh är en idéburen och obunden organisation för internationellt solidaritets- och utvecklingsarbete. Vår vision är en rättvis värld, fri från fattigdom, där människor med makt att påverka sina egna liv lever i solidaritet med varandra och i ett långsiktigt hållbart samspel med naturen.

Vi arbetar tillsammans med lokala organisationer i Sydasien och har tre kontor (Dhaka, Bangalore, Lund). I Sverige samverkar vi med likasinnade organisationer kring matsuveränitet, genusfrågor och hållbar resursanvändning. Vi tror på samarbete med lokala aktörer inom det civila samhället för att stärka de svagastes röster och rättigheter, i Sydasien lika väl som i Sverige. Vi vill öka nätverksarbetet och som aktivister höras mer i debatten kring utveckling och samhällsförändring.

Arbetsuppgifter:
Arbetet som verksamhetsledare innebär att ha det övergripande ansvaret för att driva Svalornas verksamhet i sin helhet utifrån föreningens strategier och programplaner.

Tillsammans med de övriga anställda på våra tre kontor och våra partners i Indien, Bangladesh och Sverige arbetar du också med att vidareutveckla vårt arbete, inklusive återbruksverksamheten.

Verksamhetsledaren har ansvaret för den långsiktiga hållbarheten i föreningens ekonomi i vilket ingår återbruks- och second hand-verksamhet. Arbetet innebär ledning och samordning av personalen på alla tre kontoren.

Verksamhetsledaren organiserar partnermöten, deltar i nätverksträffar och representerar Svalorna i olika forum, bl a med opinionsbildning.

Det här är du:
Vi söker dig med relevant utbildning för vår verksamhet och god erfarenhet av ledarskap, företrädesvis inom ideell sektor. Du har egen erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete, medlemsdrivet föreningsarbete och ekonomiplanering liksom god kunskap om arbetsmarknadsregler och arbetsmiljöfrågor.

Arbetet kräver att du sätter dig in i omvärldsfrågor, i synnerhet sådana som rör sociala rörelser, utvecklingsfrågor och rättighetsarbete. Det är positivt om du har tidigare erfarenhet av påverkansarbete och opinionsbildning.

Vi tror att du är en utåtriktad driven person med förmåga att inspirera och motivera andra, skapa förtroende och utveckla goda relationer. Du uttrycker dig obehindrat på både engelska och svenska.

Om tjänsten:
Tjänsten är placerad på Svalornas kontor i Lund. Utrikesresor ingår i arbetet.
Tillträde i september 2017. Svalorna tillämpar sex månaders provanställning. Vi har kollektivavtal med KFO/Unionen.

Vill du söka?
Skicka senast 15 juni din ansökan med CV och personligt brev till birgitta.goranson@svalorna.org. Vi planerar hålla rekryteringsintervjuer sista veckan i juni.

Ytterligare information om tjänsten kan du få av vikarierande verksamhetsledare Birgitta Göranson-Iliste på tel 0705451935 eller e-post som ovan. Du kan också vända dig till föreningens ordförande Ulf Wilmenius på e-post ulf.wilmenius@svalorna.org

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>