Svalorna söker två praktikanter till hösten 2018

Skrivet av Arwid

Svalorna söker två engagerade personer som kan bidra till arbetet på Svalornas huvudkontor i Lund under höstterminen 2018. Eftersom praktikplatserna är oavlönade ser vi gärna att praktiken ligger inom din utbildning. Praktiken innebär kommunikations- och programarbete i relation till Svalornas arbete i Sverige och Sydasien. Praktikanterna kommer att arbeta nära Svalornas anställda och får en värdefull inblick i hur det dagliga arbetet i en biståndsorganisation går till.

Kommunikation och program – 2 platser
En stor del av arbetet innebär att ta fram informationsmaterial, skriva artiklar, uppdatera hemsidan, vara aktiv i sociala medier samt delta i Svalornas utåtriktade verksamhet. Praktiken innebär också självständigt arbete med specifika uppgifter så som att sammanfatta och analysera rapporter kring bistånd och skriva om det arbete som våra partners i Indien och Bangladesh bedriver. Arbetsuppgifterna kan också innebära att vara med och koordinera Svalornas informatörsarbete inom miljö och klimaträttvisa och stötta våra volontärer runt om i landet.

Vi ser gärna att du som söker har:
Erfarenhet av informations- och kommunikationsarbete
Erfarenhet av utvecklingsfrågor och utvecklingssamarbete
Vana att skriva på svenska och engelska
Relevant utbildning
Ideellt engagemang och ett starkt intresse för globala frågor

Extra meriterande är också:
Dokumenterad erfarenhet av att skriva journalistiska texter
Erfarenhet av att arbeta med layout/design (Photoshop/InD eller liknande)
Erfarenhet av att arbeta i WordPress
Vana att tala inför människor
Medlemskap i Svalorna

Ansökan och övrig information
Sista ansökningsdag 18 maj. Ansökningarna kommer att behandlas löpande, märk ansökan med “Praktik kommunikation och program”. Skicka CV och personligt brev till info@svalorna.org.
Praktikperioden sträcker sig från 1 september till 15 januari, men kan anpassas i samråd med praktikanthandledaren. Praktikplatserna är på heltid och oavlönade, så praktiken kan med fördel vara en del av studierna.

Kontakt: Arwid Littmarck, Kommunikatör, arwid.littmarck@svalorna.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>