Svalorna söker en praktikant inom kommunikation

Skrivet av Arwid

Vill du lära dig mer om kommunikation och utvecklingsarbete på en liten progressiv NGO? Vi söker en engagerad person som kan bidra till arbetet på Svalornas huvudkontor i Lund under våren 2018. Praktiken innebär kommunikationsarbete i relation till Svalornas arbete i Sverige och Sydasien. Du arbetar nära alla anställda och får en värdefull inblick i det dagliga kommunikationsarbetet i en biståndsorganisation, och i den övriga verksamheten.

Kommunikation
En stor del av arbetet innebär att ta fram informationsmaterial, skriva artiklar, uppdatera hemsidan, vara aktiv i sociala medier samt delta i Svalornas utåtriktade verksamhet. Praktiken innebär också självständigt arbete med specifika uppgifter så som att ta fram material för Svalornas medlemskommunikation och att skriva om det arbete som våra partners i Indien och Bangladesh bedriver. Arbetsuppgifterna kan också innebära att vara med och koordinera Svalornas informatörsarbete inom miljö och klimaträttvisa och stötta våra volontärer runt om i landet.

Vi ser gärna att du som söker har:

  • Erfarenhet av informations- och kommunikationsarbete
  • Intresse av utvecklingsfrågor och utvecklingssamarbete
  • Vana att skriva på svenska och engelska
  • Relevant utbildning
  • Ideellt engagemang och ett starkt intresse för globala frågor

 

Extra meriterande är också

  • Dokumenterad erfarenhet av att skriva journalistiska texter
  • Erfarenhet av att arbeta med layout/design (Photoshop/Indesign eller liknande)
  • Erfarenhet av att arbeta i WordPress

 

Praktikplatsen är oavlönad, så praktiken kan med fördel vara en del av studier. Praktikperioden gäller under våren 2018 med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Skicka CV och personligt brev till info@svalorna.org. Ange “Praktikant kommunikation” i ämnesraden. Ansökningar kommer att behandlas löpande. Sista ansökningsdag är 17 december.

För frågor kontakta Arwid Littmarck på arwid.littmarck@svalorna.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>