Seminarium 21/11 – Svenskt erkännande av Västsahara?

Skrivet av Praktikant

Svenskt erkännande av Västsahara?

I och med att den svenska regeringen har kongressbeslut på att erkänna Västsahara, stoppar Marocko nu IKEA från att etablera sig i landet. Det eventuella erkännandet har även gett Sverige en reell chans att visa ledarskap för hållbar fred och stabilitet i regionen. Julia Finér från Emmaus Stockholm kommer till Svalehuset och berättar om situationen i Västsahara och det svenska påverkansarbetet för Västsahara.

Marockos ockupation av Västsahara strider mot internationell rätt och fördöms av både FN:s säkerhetsråd och Internationella domstolen i Haag. Trots påtryckningar vägrar Marocko dra sig ut ur landet efter att ha haft styrkor där i över fyrtio år. Området är både präglat av oroligheter och konflikter, och är hårt drabbat av översvämningar. Situationen i de västsahariska flyktinglägren är situationen alarmerande. Vad kan Sverige göra för understödja situationen i Västsahara?

Seminariet är öppet för allmänheten och avslutas med fika och mingel.
Lördagen 21 november. Kl. 14-16.
I Svalornas lokaler på Spolegatan 5 i Lund

Läs mer om situationen i Västsahara och Emmaus Stockholms arbete i området på Emmaus Sthlms hemsida.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>