Fixa solidariska nyårslöftet!

Skrivet av Cecilia

Så här i slutet av året börjar vi alla självfallet fundera på kommande nyårslöften. Har du svårt att bestämma för vad du ska satsa på till nästa år? Ett hett tips är att spana in kampanjen Run to India som Svalorna genomför för tredje året i rad!

I Run to India springer vi en sträcka som motsvarar den till Indien och tillbaka till Sverige igen och samlar in pengar för att uppmärksamma den biologiskt viktiga bergskedjan Western Ghats i sydvästra Indien. Sträckan uppmäter 18 192 km och därför ska vi även samla in lika många kronor. Dessa går sedan till att stötta organisationer i området som värnar både om människa och miljö. Läs mer om Western Ghats och dess utmaningar på http://svalorna.org/storskaliga-dammbyggen-hotar-western-ghats/.

Svalornas praktikant Tove Stenius är en av de som är med och springer till Indien och tillbaka och vi har passat på att ställa ett par frågor till henne.

Hur kommer det sig att du blev sugen på att anta utmaningen och starta en egen insamling?
Jag är med för att jag brinner för solidaritet och fattigdomsfrågor. Samtidigt kände jag att jag behövde motivation för att komma i form. Nu jobbar jag väldigt mycket och då är det bra att ha något som pushar en lite extra.

Gör som Tove - var med och spring till Indien!

Gör som Tove - var med och spring till Indien!

Hur ser ditt löfte ut?

Jag har lovat att för varje tia som sänks ska jag springa en kilometer. Mitt mål är att samla in 1000 konor – alltså springa 10 mil.

Hur går det för dig än så länge?
Jag har fått 400 kr av familj och vänner – sen har jag sprungit cirka två mil. Tyvärr har jag inte sprungit så långt som jag skulle vilja eftersom jag har skadat mig – lite typiskt.

Varför tycker du det är en bra grej att vara med?
Det är en bra kampanj, dels för att en kan ställa upp som ensam person, men en kan också ställa upp som ett lag – till exempel med sitt arbetslag, eller med sin mamma. Och sen kan du forma målet som du vill. Antingen genom att ha en sträcka som du springer för varje krona eller att sätta upp ett eget mål. Typ: om vi samlar in 1000 kr så springer vi midnattsloppet. Det är bara kreativiteten som sätter gränser. Sen är det skojigt eftersom jag kan hålla de som sponsrat mig uppdaterade om hur det går. Det är ”winwin” – grej – det är både bra för en själv och för andra. Dessutom är det riktigt kul – ju fler desto bättre!

———

Vill du vara med och påverka? Gör som Tove och starta din egen insamling på www.charitystorm.org/run-to-india. Genom din insats hjälper du inte bara Svalornas arbete, utan du får dessutom motivation till att hålla igång din träning under det kommande året! Insamlingen sprids enkelt (och frivilligt) till nära och kära genom sociala medier.

Läs mer på www.svalorna.org/run-to-india eller maila runtoindia@svalorna.org för frågor.
Glöm inte kolla in www.facebook.com/runtoindia för senaste nytt!

Text: Idun Wåhlander och Maria Bolin
Praktikanter HT14

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>