Svalorna söker driven kommunikatör

Skrivet av Cecilia

Svalorna Indien Bangladesh söker dig som brinner för att kommunicera rättighetsfrågor och kan axla rollen som kommunikatör hos oss på huvudkontoret i Lund! Läs mer om tjänsten nedan och skicka in din ansökan senast den 31 januari.

 

Kommunikatörstjänsten

Som kommunikatör ansvarar du för föreningens utåtriktade kommunikation och informationskampanjer. Det innebär att ha kontakt med medlemmar, volontärer, bidragsgivare och allmänheten genom Svalornas olika kanaler och att arrangera utåtriktade evenemang. En viktig del av tjänsten är att ansvara för det informationsprojekt som är finansierat av Sida/Forum Syd. Det innebär att skriva projektansökningar, genomföra aktiviteter, följa upp, utvärdera och rapportera informationsprojektet.

Syftet med Svalornas informationsarbete i Sverige är att sprida kunskap om marginaliserade människors situation i Indien och Bangladesh och inom de ämnen som Svalorna arbetar med. Som kommunikatör arbetar du brett med att förmedla Svalornas budskap och rättighetsarbete på ett lättillgängligt sätt för att öka föreningens synlighet. Du ansvarar för att utveckla Svalornas hemsida, sociala medier, medlemskommunikation och internkommunikation. Arbetet är mycket självständigt och kräver god kommunikationsförmåga. Det är viktigt att du är stresstålig, driven och flexibel eftersom arbetet är bitvis intensivt och innebär visst kvälls- och helgarbete.

Profil
- Relevant högskoleutbildning inom kommunikation och information/journalistik
- God erfarenhet av att ha arbetat med information och strategisk kommunikation
- Intresse av att arbeta med föreningsverksamhet och att kommunicera bistånd
- Mycket god färdighet i att uttrycka sig och producera text på både engelska och svenska
- Färdigheter i att arbeta med hemsida och sociala medier samt layoutarbete (InDesign och Photoshop)
- Erfarenhet av arrangera och genomföra utåtriktade evenemang och workshops
- Förmåga att nätverka och knyta kontakter inom olika område
- Kreativ, självgående, och noggrann som person

Du bör självklart dela Svalornas värdegrund och perspektiv. Arbetslivserfarenhet inom civilsamhället och ideell sektor är meriterande.

Tjänsten är placerad på Svalornas huvudkontor i Lund. Tjänsten är en 6 månaders provanställning på cirka 70%, beroende på tjänstens utformning, med tillträde snarast. Tjänsten kan övergå till en fast anställning Ansökningstiden går ut den 31 januari 2016. Intervjuer kommer att hållas under vecka 6-7. Skicka personligt brev och CV till verksamhetsledare Monica Erwér via mail: jobb@svalorna.org. För mer information om Svalorna se www.svalorna.org.

Svalorna Indien Bangladesh är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden organisation för internationellt solidaritets- och utvecklingsarbete. Svalorna Indien Bangladesh har arbetat med fattigdomsbekämpning, miljöfrågor, social mobilisering och demokratifrågor i över 50 år.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>