Svalorna söker två praktikanter till våren 2017

Skrivet av Arwid

Svalorna söker två engagerade personer som kan bidra till arbetet på Svalornas huvudkontor i Lund under vårterminen 2017. Eftersom praktikplatserna är oavlönade ser vi gärna att praktiken ligger inom din utbildning. Praktiken innebär kommunikations- och programarbete i relation till Svalornas arbete i Sverige och Sydasien. Praktikanterna kommer att arbeta nära Svalornas anställda och får en värdefull inblick i hur det dagliga arbetet i en biståndsorganisation går till.

Kommunikayion och program – 2 platser
En stor del av arbetet innebär att ta fram informationsmaterial, skriva artiklar, uppdatera hemsidan, vara aktiv i sociala medier samt delta i Svalornas utåtriktade verksamhet. Praktiken innebär också självständigt arbete med specifika uppgifter så som att sammanfatta och analysera rapporter kring bistånd och skriva om det arbete som våra partners i Indien och Bangladesh bedriver. Arbetsuppgifterna kan också innebära att vara med och koordinera Svalornas informatörsarbete inom miljö och klimaträttvisa och stötta våra volontärer runt om i landet.

Vi ser gärna att du som söker har:
Erfarenhet av informations- och kommunikationsarbete
Erfarenhet av utvecklingsfrågor och utvecklingssamarbete
Vana att skriva på svenska och engelska
Relevant utbildning
Ideellt engagemang och ett starkt intresse för globala frågor

Extra meriterande är också:
Dokumenterad erfarenhet av att skriva journalistiska texter
Erfarenhet av att arbeta med layout/design (Photoshop/InD eller liknande)
Erfarenhet av att arbeta i WordPress
Vana att tala inför människor
Medlemskap i Svalorna

Sista ansökningsdag 12 december. Praktiken startar torsdagen den 15 januari 2017 och sträcker sig till mitten av juni 2017. Praktikplatserna är oavlönade, så praktiken kan med fördel vara en del av
studierna. Ansökningarna kommer att behandlas löpande, märk ansökan med “Praktik kommunikation och program”. Skicka CV och personligt brev till info@svalorna.org.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>