Sydsvenskan uppmärksammar butiksstängningen

Skrivet av Cecilia

I slutet av januari stänger Svalornas second handbutik i Lund. Det beror på att vi inte längre kan ha kvar vår insamlingscontainer på Gastelyckans återvinningscentral och att inflödet av varor därmed stryps. Idag uppmärksammas utvecklingen i Sydsvenskan, där både Svalornas styrelseordförande Marjo Lampinen Qvist och Sysavs Lars Carrick uttalar sig. Läs hela artikeln i Sydsvenskan här.

Stängningen innebär både att butikspersonalen har varslats om uppsägning och att föreningen behöver hitta alternativa vägar att samla in medel för att fortsätta biståndet till Indien och Bangladesh.

– Föreningen finns kvar, men vi måste hitta andra sätt att dra in de här pengarna. Det är väldigt många människor i våra målgrupper,
det vill säga de fattiga, som blir drabbade om vi måste minska vårt stöd, säger Svalornas ordförande Marjo Lampinen Qvist till Sydsvenskan.

Ikväll, måndagen 3 november klocka 18.30, kommer det att hållas ett medlemsmöte för alla som är intresserade av att veta mer. Mötet sker i Svalornas second handbutiken på Spolegatan 5 i Lund.

Läs styrelsens skrivelse till medlemmar, medarbetare och kunder här: Brev till medlemmar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>