Utställning: En planet att dela

Skrivet av Praktikant

Vår tidigare utlandspraktikant Isabelle Rönn Jensen och Kulturkvarteret Pedagogien arrangera en fotoutställning som visar jordens föränderliga klimat, hållbar resursanvändning samt de kontraster som finns mellan rik och fattig i Bangladesh.

Syftet med utställningen är att ställa kritiska frågor om hur vi i Sverige använder våra resurser och hur vi konsumerar, jämfört med befolkningen från den Bangladeshiska landsbygden, samt hur vårt leverne påverkar klimatet och andra människor jorden över. Passa på att få en inblick i livet i Bangladesh, med bild och text av Mikaela Gallegos Guding och Stina Johansson som gjorde sin praktik i Bangladesh under 2012 och Isabelle Rönn Jensen, som kom tillbaka till Sverige under januari 2015.  Utställningen är även en uppföljning på den utställning som visades på biblioteket tidigare med bilder från Afghanistan och gjordes i samarbete med SAK – Svenska Afghanistankommittén.

Plats:  Bangatan 1, 54430 Hjo, Utställningen pågår från 8e april till 2e maj.

Vi på Svalorna Indien Bangladesh arbetar med våra partner organisationer i Bangladesh med bland annat hållbar utveckling och har en starkt miljöfokus. Det är inte minst med tanke på att Bangladesh är ett av de länder i världen som påverkas mest av klimatförändringar, huvudsakligen översvämningar och jorderosioner. Denna utställning är en skildring av vardagslivet för människor i Bangladesh, och de olika utmaningar de står inför.

Fältbesök hos Shidhulai. Foto: Mikaela Gallegos Gauding.

 

 

 

 

 

Läs mer om vårt arbete i Indien och Bangladesh, eller kontakta info@svalorna.org om du vill att utställningen ska synas någonstans nära dig.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>