Seminarier

Svalorna föreläser och håller workshops i olika sammanhang. Vi besöker ofta skolor och vi håller regelbundet öppna hus då vi bjuder in allmänheten för att diskutera något särskilt ämne. Varje år bjuder vi in representanter från våra samarbetsorganisationer och i samband med deras besök ordnar vi föreläsningar.

Vi föreläser om ämnen som kastsystemet i Indien, miljö/klimat/ekologiska fotavtryck, bönders situation i Indien/Bangladesh och kvinnors situation i Indien/Bangladesh. Beroende på situationen håller vi i allt från traditionella föreläsningar till workshops med övningar och diskussioner. Om du vill bjuda in Svalorna, kontakta info@svalorna.org

Några foton från seminarier…

Lararseminarie. Foto: Kristin IvarssonLärarseminarie om ekologiska fotavtryck. Maj 2011.
Thilagam och Kathir från Evidence föreläser. Foto: Kristin IvarssonThilagam och Kathir från Svalornas partnerorganisation Evidence föreläser om daliters situation på Garaget i Malmö i samband med vernissage av Svalornas dalitutställning.
Föreläsning på Kärrtorps gymnasium. Foto: Kjell VowlesKristin håller i en värderingsövning om kastsystemet på Kärrtorps gymnasium i Stockholm.
DDS föreläserNarsamma, Chandrama och Satheesh från Svalornas samarbetsorganisation Deccan Development Society (DDS) föreläser under sitt besök i Sverige 2010.