Vi behöver din hjälp!

Skrivet av Cecilia

Svalornas second handbutik i Lund stänger den sista januari, men föreningen och biståndsarbetet fortsätter såklart! Vi kämpar för marginaliserade gruppers rättigheter i Indien och Bangladesh och fokuserar på att inspirera till hållbara liv och ökad solidaritet här i Sverige.

Svalehuset har länge varit en plats för återbruk och praktisk solidaritet och nu behöver vi din hjälp att renovera så att vi kan fylla huset med spännande evenemang och föreningar även framöver! Kanske känner du någon förening som skulle kunna tänkas passa in i det nya Svalehuset eller har en idé om hur vi kan skapa aktivitet och engagemang i huset? Tveka inte att höra av dig! Men vägen till ett föreningshus innebär mycket jobb! Vi kommer att behöva hjälp från er Svalor med att måla, snickra och fixa iordning huset. Är du intresserad av att hjälpa till, oavsett om du har en idé om vad du vill göra eller mest vill erbjuda två extra händer, är du varmt välkommen!

Här kommer lite datum för närmaste framtiden:

29 januari, kl 18.30 – Uppstartsmöte: vad kan du hjälpa till med?
Är du duktig på att till exempel snickra, måla eller bära grejer? Nu är det dags att planera vad som ska göras och kläcka idéer. Alla kan bidra och alla är välkomna! Om du inte har möjlighet att komma på uppstartsmötet men ändå vill hjälpa till kan du kontakta oss på info@svalorna.org eller 046-121005.

14 – 15 februari  -  Laga, städa, måla och feja!
Arbetshelg – vi fräschar upp Svalehuset! Kom och hjälp till med att bygga, fixa och stuva om så att vi kan ge plats åt nytt engagemang, utbyten och aktiviteter i Svalehuset! Vi bjuder på lunch för alla som är med, anmälan sker till info@svalorna.org.

28 februari, kl 10-16 – Aktivitetshelg i Svalehuset!
Möt våra tidigare utlandspraktikanter som precis återvänt till Sverige och fynda prylar i vår källarloppis!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>