Webbshop

Beställning av varor görs genom formuläret längst ner på sidan eller genom att maila till webbshop@svalorna.org

 

Kalender 2017

Svalornas kalender 2017 är en resa till bergskedjan Western Ghats i Indien och Svalornas partnerorganisation Keystone Foundation.  Keystone arbetar med att stötta bergs- och skogslevande samhällen och ursprungsbefolkningar genom att skapa hållbara försörjningsmöjligheter. Kalendern innehåller bilder och kortare beskrivande texter som guidar dig genom Keystones arbete och samhället de arbetar i.

Pris: 120 kr exkl. frakt

 

Bonde söker frö – frögåvor med dubbelt värde!

Ge bort frön för en bättre framtid! Skicka en påse med ekologiska fröer som kan sättas till våren samtidigt du stödjer ekologiska och småskaliga bönder i deras strävan att bli självförsörjande och få kontroll över sin egen matsituation.  Följ instruktionerna nedan så skickar vi ett fint gåvokort med fröpåse direkt hem till dig eller den mottagare du väljer. Du kan också välja att kombinera kortet med en personlig hälsning som vi trycker direkt på kortet. Om du vill att det ska stå en personlig hälsning på kortet skriver du den i beställningsformuläret nedan.

Fröerna till kampanjen är självklart ekologiska.

Pris: 100 kr exkl. frakt

 

Böcker


Pionjärvolontärerna – En internationell generation i en föränderlig tid

Tillsammans med stora namn som Alva Myrdal, Dag Hammarsköld och Olof Palme lades grunden för det svenska internationella av de unga pionjärer som under 1960- och 70-talet åkte ut i världen för att arbeta tillsammans med lokalbefolkningen för bättre livsvillkor.

I den här boken får en grupp pionjärvolontärer berätta om vilka de är, och hur det kom sig att de reste ut som volontärer, hur arbetet gick till och vilka erfarenheter de gjorde.

“Det här är angeläget, det här är en berättelse om Sveriges internationalisering, om det bästa med svensken, om ett sömnigt litet välsignat land i norra Europa som långsamt öppnas mot världen.” (ur förordet av Helena Thorfinn)

Pris: 200 kr exkl. frakt

Extra: Läs Omvärldens reportage om en av pionjärvolontärerna, Britta Jonsson, som reste till Indien under 1960-talet här.

 

Är du intresserad av att lära dig mer om Bangladesh? Läs då Bo Kramsjös böcker om Bangladesh som finns att köpa här. Bo Kramsjö har lång erfarenhet av Bangladesh och har bland annat arbetat för Svalorna på plats.


Bangladesh – i förändringens tid

Bangladesh har under de senaste årtiondena genomgått nästan osannolika förändringar. Detta är ett försök att skildra folket i Bangladesh på dess egna villkor. Författaren har lärt sig språket, bangla, och arbetat med bangladeshiska folkrörelser. Därigenom förmår han ge en rimligare och mera rättvisande beskrivning av landet än den gängse. Såväl den inhemska eliten som det utländska herrskapet visas underifrån i Bo Kramsjös senaste bok.

 

Pris: 160 kr exkl. frakt

Författare: Bo Kramsjö
Utgivare: Celanders förlag
Danskt band, 224 sidor
Omslagsbild: Tuhun Islam
ISBN: 978-91-87393-07-5
Utgivningsdatum 17 februari 2014

 

REA! Bangladesh – på upptäcktsfärd i verkligheten

Bangladesh - på upptäcktsfärd i verkligheten

Boken handlar om vardagens vedermödor och glädjeämnen i ett fattigt men bördigt land. Författaren har av och till bott i Bangladesh under många år. Genom sin nyfikenhet och öppenhet har han skaffat sig gedigna kunskaper, som gynnas av inlevelseförmåga och medkänsla. Författaren talar bangla. Kunskaper i lokalspråket är nyckeln till verklig insikt och förståelse. Han lägger effektiv moteld mot eländesporren och gör det svårgripbara begripligt.

REA! 50 kr exkl. frakt

Författare: Bo Kramsjö
Titel och upphov: Bangladesh: på upptäcktsfärd i verkligheten
Utgivare: Svalorna, år 2000, 237 sidor.
ISBN 91-7910-164-X
Finns även på engelska.

OBS! Den svenska versionen av boken är för tillfället slut. Den engelska utgåvan Bangladesh - a Quest for Reality finns kvar i lager att beställa.

 

Gåvobevis

Välj mellan nedanstående gåvobevis.

Gåvobevis 1: Ge bort Svalornas medlemsblad under ett år

Pris: Valfri summa. Minst 100 kr.

 

Gåvobevis 2: Bönders rättigheter i Indien och Bangladesh

Pris: Valfri summa. Minst 50 kr.

Beställningsformulär:

Namn: *
E-mail: *
Telefon:
Fakturadress: *
Beställning (ange vara och antal):
Vid gåva: ange namn, adress och eventuellt meddelande som ska skickas till mottagaren:

To place an order in English, please contact info@svalorna.org