• Second hand
  • Webbshop

Svalorna söker Ekonomiansvarig/Controller

Tillsammans med lokala samarbetsorganisationer gör Svalorna det möjligt för människor att stå upp för sina rättigheter, att ta sig ur fattigdom och skapa sig ett bättre liv.

Vill du jobba i en bred roll med inriktning på ekonomi och löner/personalfrågor samt är intresserad av att jobba i en liten ideell organisation med internationell verksamhet? Trivs du med varierande arbetsuppgifter och stundtals högt tempo i en lärorik och inspirerande arbetsmiljö? Då kan du vara rätt person för att arbeta som ekonomiansvarig/controller hos oss.

Arbetet innebär att ha helhetsansvar för föreningens ekonomi med allt vad det innebär i form av bokföring, löner, projektredovisning, uppföljning och rapportering, strategisk planering, budgetarbete och prognoser. Bokslut, årsredovisning, revision och deklaration ingår också i dina arbetsuppgifter liksom att redovisa till och se till att vi följer samtliga regler från Svensk Insamlingskontroll. Du är ansvarig för kontakter med banker, revisorer, försäkringsbolag m fl.

Som en del i en liten förening kommer du att arbeta tillsammans med samtliga anställda och även ha kontakt med föreningens volontärer samt föreningens styrelse. Du kommer ha goda möjligheter att vara med och påverka i både strategiska och operationella frågor.

Vi söker dig med relevant utbildning/erfarenhet inom ekonomi och tror att det kan vara en fördel om du har erfarenhet av ekonomiarbete inom en förening och/eller mindre företag.

Hos oss kommer du till en arbetsgrupp som präglas av prestigelöshet där vi har nära till skratt och du ska inte vara rädd att hugga i där det behövs. Du behöver kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och även ha goda kunskaper i engelska

Tjänsten är placerad på Svalornas trevliga kontor på Spolegatan 5 i Lund, i anslutning till vår second hand-butik. Lön inom föreningens policyspann. Vi har kollektivavtal med Fremia/Unionen. Tillträde snarast – vikariat 6 mån med god chans till övergång till tillsvidareanställning.

Ansökan

Välkommen med din ansökan innehållande cv och personligt brev till jobb@svalorna.org.
Märk ansökan ”Svalorna-Ekonomiansvarig”.
Intervjuer och urval kommer ske löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

 

Om Svalorna Indien Bangladesh

Svalorna Indien Bangladesh bekämpar fattigdom, diskriminering och dess orsaker. Tillsammans med lokala samarbetsorganisationer gör vi det möjligt för människor att stå upp för sina rättigheter, att ta sig ur fattigdom och skapa sig ett bättre liv.

Vår vision är en rättvis värld, fri från fattigdom, där människor med makt att påverka sina egna liv lever i solidaritet med varandra och i ett hållbart samspel med naturen.

I Sverige samverkar vi med likasinnade organisationer inom bland annat matsuveränitet, genusfrågor och hållbar resursanvändning. I Lund har vi en second hand-butik som drivs av volontärer, där allt överskott går till våra projekt i Sydasien.

Svalorna är en del av det internationella solidaritetsnätverket Emmaus International.