• Webbshop
  • Second hand

Svalorna söker ekonomiansvarig

Är du kunnig inom ekonomi/administration och intresserad av att jobba i en liten ideell organisation? Trivs du med varierande arbetsuppgifter och stundtals högt tempo i en lärorik och inspirerande arbetsmiljö? Sök tjänsten som ekonomiansvarig.

Vi söker en person som vill ha ett övergripande ansvar för föreningens ekonomi och som kan bygga vidare mot en ökad stabilitet och en hållbar utveckling för Svalorna. Arbetet som ekonomiansvarig innebär på många sätt att fungera som spindeln i nätet och vi värdesätter flexibilitet och egna initiativ, samtidigt som vi behöver en lagspelare som vill vara en del av vårt gäng.

Arbetsuppgifter

Ekonomi
Arbetet som ekonomiansvarig innebär att ha det övergripande ansvaret för föreningens ekonomi med allt vad det innebär i form av uppföljning och rapportering, strategisk planering, budgetarbete och prognoser. Du är ansvarig för alla löpande ekonomiska ärenden och för kontakten med vår bank. Du arbetar nära verksamhetsledare, controller och föreningens styrelse. Som en del i en liten förening kommer du att arbeta tillsammans med samtliga anställda och även ha kontakt med föreningens volontärer.

Redovisning
Bokföringen är en del av ditt arbete och du anpassar den så att den följer våra programavtal med vår störst givare Forum Syd. Arbetet sker tillsammans med föreningens controller som ansvarar för avtalsefterlevnad och intern kontroll. Bokslut, årsredovisning, revision och deklaration ingår i dina arbetsuppgifter liksom att redovisa till och se till att vi följer samtliga regler från Svensk Insamlingskontroll.

Administration
Du sköter vårt medlemsregister och postar välkomst- och medlemsbrev och tar hand om posten, inköp, arkivering och autogiro. Lönehantering, pensionsregistrering och kontakter med försäkrings och a-kassa ingår i jobbet liksom årsregistreringar till KFO, Folksam, Skatteverket och FORA. Du följer upp, budgeterar, rapporterar och administrerar intäkterna från vår Second Hand-butik i samarbete med butikens volontärer.

Det här är du

Vi söker dig med relevant utbildning/erfarenhet inom ekonomi/admin och tror att det kan vara en fördel om du har erfarenhet av ekonomiarbete inom en förening. Kan du bidra till att förenkla och effektivisera vårt arbete ser vi det som en stor fördel, samtidigt som du har goda möjligheter att vara med och påverka i både strategiska och operationella frågor.

Hos oss kommer du till en arbetsgrupp som präglas av prestigelöshet och där vi har nära till skratt, och du ska inte vara rädd att hugga i där det behövs. Du behöver kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och det är bra om du kan engelska.

Om tjänsten

Tjänsten, som är på 80-100% arbetstid, är placerad på Svalornas trevliga kontor på Spolegatan 5 i Lund, i anslutning till vår second hand-butik. Enstaka resor i Sverige kan förekomma liksom arbete på kvällar/helger i samband med styrelsemöten. Lön inom föreningens policyspann. Vi har kollektivavtal med KFO/Unionen.

Ansökan

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till carolina.ehrnrooth@svalorna.org

Obs! Intervjuer sker löpande – är du intresserad, skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt, men senast 13 september. Se vår hemsida www.svalorna.org för information om vår verksamhet med årsredovisning, verksamhetsberättelse med mera. För vidare frågor kontakta Carolina, carolina.ehrnrooth@svalorna.org eller tel 073-90 93 434.

 

Om Svalorna Indien Bangladesh

Svalorna Indien Bangladesh bekämpar fattigdom, diskriminering och dess orsaker. Tillsammans med lokala samarbetsorganisationer gör vi det möjligt för människor att stå upp för sina rättigheter, att ta sig ur fattigdom och skapa sig ett bättre liv.

Vår vision är en rättvis värld, fri från fattigdom, där människor med makt att påverka sina egna liv lever i solidaritet med varandra och i ett hållbart samspel med naturen.

I Sverige samverkar vi med likasinnade organisationer inom bland annat matsuveränitet, genusfrågor och hållbar resursanvändning. I Lund har vi en second hand-butik som drivs av volontärer, där allt överskott går till våra projekt i Sydasien.

Svalorna är en del av det internationella solidaritetsnätverket Emmaus International.