• Webbshop
 • Second hand

Sök praktik till vårt kontor i Lund för vårterminen 2022

Är du intresserad av utvecklingsfrågor och mänskliga rättigheter? Vill du vara på en arbetsplats där du känner att du gör skillnad? Vi söker två engagerade praktikanter till vårt huvudkontor i Lund, en för vårt programarbete i Indien och Bangladesh, samt en för vårt kommunikationsarbete i Sverige. Som praktikant kommer du att arbeta nära Svalornas anställda och få en värdefull inblick i hur det dagliga arbetet i en biståndsorganisation går till.  

 

Kommunikationspraktikant  

Som kommunikationspraktikant kommer du att vara delaktig i vårt utåtriktade arbete med kommunikation, utbildning och insamling. Uppgifter under praktiken innefattar bland annat att producera olika informationsmaterial, skriva artiklar, arbeta med sociala medier, arbeta med vår digitala utbildning i mänskliga rättigheter, samt att assistera i vårt kommunikationsarbete till gåvogivare och medlemmar med tex medlemsblad. Du kommer även att få inblick i vårt utvecklinssamarbete med partners i Indien och Bangladesh, hur svenskt biståndsarbete går till i praktiken och i vårt information- och påverkansarbete i Sverige. 
 

Vi söker dig som har:  

 • Utbildning inom ett för praktiken relevant område, så som kommunikation, journalistik, marknadsföring, management eller liknande  
 • Ett intresse för mänskliga rättigheter, demokrati och globala frågor 
 • Vana att skriva på svenska och engelska
 • Erfarenhet av informations- och kommunikationsarbete i någon form är meriterande
 • Erfarenhet att arbeta i In-Design och Photoshop, samt WordPress är meriterande  
 • Vana att arbeta självständigt och trivs i en flexibel arbetsmiljö

 

Programpraktikant 

Som praktikant för vårt programarbete i Indien och Bangladesh kommer du att få praktisk erfarenhet av hur det är att arbeta inom en biståndsorganisation samt större förståelse för hur utvecklingssamarbetet fungerar. Du kommer att få assistera handläggarna i vårt Sida-finansierade program för utvecklingssamarbete i Indien och Bangladesh. Bland annat kommer du få möjligheten att arbeta med framtagande av ansökningar och årsplaner, göra research till olika projekt, översätta material från våra programländer, samt utvärdera och sammanställa rapporter. Du kommer även att delta i flera möten med olika aktörer inom ramen för vårt programarbete, uppföljningsmöten med våra partnerorganisationer och delta i planeringen av vårt årsmöte.

 

 Vi söker dig som har: 

 • Utbildning inom ett för praktiken relevant område, så som globala studiermänskliga rättigheter eller fred- och utvecklingsstudier 
 • Intresse för jämställdhetfattigdomsbekämpning, demokrati, klimatfrågor, hållbarhet och jordbruk 
 • Intresse för att lära dig mer om programhandläggning  
 • Vana att skriva på svenska och engelska
 • Vana att arbeta självständigt och trivs i en flexibel arbetsmiljö

 

Ansökan och övrig information 

Praktikperioden pågår under vårterminen 2022. Praktiken är på heltid och oavlönad, så praktiken kan med fördel vara en del av studier. På grund av den rådande pandemin och beroende på hur situationen ser ut under den aktuella perioden så kan delar av praktiken komma att ske på distans. 

Skicka CV och personligt brev till info@svalorna.org. Märk ansökan med vilken typ av de två praktiktyperna som du söker, dvs kommunikationspraktik eller programpraktik.

Ansök senast den 1 november.