• Second hand
  • Webbshop

Svalorna söker nya styrelsemedlemmar

Är du intresserad av rättvisa, hållbarhet och Indien och Bangladesh? vill du engagera dig, göra skillnad och samtidigt lära dig mer om föreningsliv och civilsamhälle tillsammans med ett trevligt gäng? sök till vår styrelse. 

Som styrelsemedlem i föreningen Svalorna Indien Bangladesh är du med och formar vårt arbete i Indien, Bangladesh och Sverige. Du arbetar ideellt, utan ersättning, och är med och påverkar hur Svalorna Indien Bangladesh utvecklas, samtidigt som du lär dig om hållbarhet, ekonomi och får insikter i det svenska biståndslandskapet. Vi arbetar på gräsrotsnivå och har nära kontakt med våra partners i Indien och Bangladesh vilka besöker Lund med jämna mellanrum.

En plats i styrelsen innebär också ett ansvar för verksamheten. Eftersom vi är en liten organisation har styrelsen och kontoret, fem anställda i Lund, en i Bangalore och en i Dhaka, ett nära samarbete. Styrelsen möts varannan månad och har 4 arbetshelger per år.

Den nuvarande styrelsen med 10 medlemmar har bland annat kompetens inom mänskliga rättigheter, hållbarhet, ekonomi, insamling och kommunikation, samt second hand-verksamhet, men vi skulle behöva tillskott av personer som kan bidra med:

  • Intresse för våra frågor och för ideellt engagemang
  • Kunskap om insamling, Sydasien, SIDA eller HR är meriterande
  • 6–12 timmars arbete i månaden

Skicka CV och ett personligt brev till valberedningen@svalorna.org senast den 25 mars.

Har du några frågor, eller är du intresserad av att engagera dig på annat sätt till exempel genom att bli medlem eller bli volontär i vår second hand-butik, kontakta valberedningen på valberedningen@svalorna.org