• Webbshop
  • Second hand

Second hand i Lund

Svalorna har en second hand-butik i Lund, där all vinst går till vårt arbete i Indien och Bangladesh. I butiken kan du botanisera bland en mängd plagg och prylar. Här finns kläder för herr, dam och barn, och en källarvåning fylld med spännande prylar.

Butikens öppettider

Torsdag: 15:00-18:00
Lördag: 11:00-15:00

Helgdagar 2019:
Torsdag 3/1 – Stängt
Lördag 5/1 (Trettondagsafton) – Stängt

Du hittar butiken på Spolegatan 5 i Lund.

Mer info om butiken och kommande evenemang hittar du på butikens sociala medier
Facebook >
Instagram >

Vill du skänka något?

Vi tar tacksamt emot dina hela och rena gåvor. Textilier och mindre gåvor tar vi gärna emot i vår insamlingscontainer på Spolegatan 5. Större möbler och skrymmande gåvor tar vi helst emot under butikens öppettider, men vi har även viss möjlighet att hämta upp. Kontakta secondhand@svalorna.org eller ring 046-12 93 26 för information om hur du kan skänka.

Vill du bli volontär?

Svalornas biståndsverksamhet är beroende av medlemmar, volontärer och gåvogivare. Vi söker just nu volontärer som kan vara med och driva second hand-verksamheten genom att sortera varor, stå i kassan, utforma butikslokalerna och hjälpa kunder. Kom in i butiken eller hör av dig så berättar vi mer.

Kontakta butiken

Telefon: 046-12 93 26
Epost: secondhand@svalorna.org

Hållbarhet

Gratis mat i butiken i Lund

I ett nytt samarbete med Food Saving Lund vill vi ta vara på livsmedelsprodukter innan de slängs och blir matsvinn. Food Saving Lund samarbetar med bagerier och butiker för att rädda överblivna livsmedel så som bröd, frukt och grönt - innan varorna blir matsvinn.

Efter vår lyckade testperiod under hösten 2018 utvärderar vi nu samarbetet. Mer information om Food for Free under 2019 kommer snart.