• Webbshop
  • Second hand
Tycker du att alla människor är lika mycket värda? Vill du lära dig mer om mänskliga rättigheter och hur de efterlevs i världen? Välkommen att delta i vår kostnadsfria och digitala kurs i mänskliga rättigheter.

 

Kursen ger dig kunskap om vad mänskliga rättigheter är, vad det finns för olika typer av rättigheter, hur de efterlevs i olika delar av världen och vad du kan göra för att engagera dig. Under kursen lyfts exempel kring mänskliga rättigheter från Svalornas arbete i Indien och Bangladesh. Kursen arrangeras i samarbete med Medborgarskolan och är en kostnadsfri kurs där alla är välkomna oavsett ålder och förkunskaper.

 

UPPLÄGG OCH INNEHÅLL
Kursen är uppdelad i två delar. Första delen gör du individuellt när det passar dig, men slutför den innan del två startar.


Del 1 – individuella studier

  • Vilka rättigheter har varje människa?
  • Vad innebär de?
  • Vem har i uppdrag att försvara våra rättigheter?
  • Hur det ser det ut i världen idag?


Del 2 – gruppdiskussion

Del två är ett interaktivt moment där vi sluts upp digitalt via Zoom för att diskutera mänskliga rättigheter. Här vill vi skapa en dialog om vad mänskliga rättigheter betyder för just dig. Svalorna berättar om personer och grupper de möter i sitt arbete och hur tillgången till rättigheter skiljer sig åt i olika delar av världen. Avslutningsvis vill vi ge dig tips och praktiska verktyg för att själv kunna bidra.

Efter genomförd kurs får du ett certifikat.

 

STARTDATUM FÖR VÅRTERMINEN: Del 1, 12 maj och Del 2, 19 maj
TID: 18.00
DAG: onsdag
ORT: Distans
PRIS: 0 kr
SISTA ANMÄLNINGSDAG: 10 maj


Kommande kurstillfällen
Har du inte möjlighet att delta under vårens kurs? Kursen kommer tillbaka i höst. Håll utkik i våra kanaler för mer information.