• Webbshop
 • Second hand

Svalorna söker 15 praktikanter till Indien

Har du ett intresse och engagemang för kvinnors rättigheter, matsuveränitet, miljö och klimat eller rättigheter för utsatta grupper? Ta då chansen att arbeta praktiskt i fält under 4,5 månad med våra partnerorganisationer i Indien och få värdefull erfarenhet – och minnen för livet. Ansök senast 1 april, 2019!

Svalornas praktikantprogram är en möjlighet för dig som är mellan 20–30 år att lära dig mer om internationellt utvecklingssamarbete och hur Svalorna tillsammans med våra partnerorganisationer arbetar med rättighetsfrågor. Programmet ger dig även en chans att öka din kunskap och kompetens i bistånds- och globala frågor.

Under din praktik blir du en viktig länk till våra medlemmar och allmänheten i Sverige genom olika informationsuppgifter, och efter praktiken blir du informatör för Svalorna genom att dela med dig av dina upplevelser och erfarenheter från praktiken. Programmet är helt SIDA-finansierat och programmets syfte är att bredda den svenska resursbasen för internationellt utvecklingssamarbete.

Kvalifikationer

 • Intresse för utvecklingsfrågor och globala frågor
 • Utbildning och/eller kunskap inom utvecklingsstudier, mänskliga rättigheter, miljö, hållbar utveckling, juridik, kommunikation eller liknande
 • Erfarenhet av utåtriktat kommunikationsarbete, sociala medier eller journalistiskt skrivande och medier så som foto och film
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Förmåga att ta egna initiativ och arbeta bra tillsammans med andra
 • God anpassningsförmåga till nya miljöer och situationer, samt att vara förberedd på att arbeta och leva under enkla förhållanden

Meriterande

 • Tidigare vistelse i praktiklandet
 • Erfarenhet av ideellt engagemang och medlemskap i Svalorna IB
 • Erfarenhet av insamlingsarbete
 • Erfarenhet av utåtriktat informationsarbete
 • Pedagogisk förmåga

Du får inte tidigare ha varit anställd hos Svalorna eller gjort praktik som finansierats genom Universitets- och Högskolerådet. Du ska vara svensk medborgare, och vid utresa vara mellan 20–30 år gammal.

Du kan läsa svar på de vanligaste frågorna om praktiken här. Bland annat om praktikens olika delar och en tidslinje.

Läs mer om tidigare praktikanters upplevelser på indienbloggen.org

Ansökan

Sista ansökningsdag är 1a april, 2019. Skicka CV och personligt brev (max 1 sida) till praktik@svalorna.org. Märk din ansökan med ”Praktik-Indien”. Urval och rekrytering sker under april och maj.

Vid eventuella frågor kontakta praktikprogrammets samordnare, Louis Eberstål på louis.eberstal@svalorna.org

 

Svalorna Indien Bangladesh har arbetat med att bekämpa fattigdom och orsaker till förtryck och exkludering i 60 år. Vi arbetar tillsammans med gräsrotsorganisationer i Indien och Bangladesh, med människor som själva är drabbade av fattigdom och orättvisor och där förändring behövs som mest. Vi tror att hållbar och rättvis utveckling nås genom att människor får möjlighet att påverka sitt liv – och det samhälle de lever i. 

Tidigare praktikanter berättar

Tidigare praktikant Heidi Henersson

Heidi Hendersson gjorde praktik på Keystone Foundation

"Det var intensivt och jag lärde mig lika mycket om mig själv som jag gjorde om landet och utvecklingsarbete. Det kändes som att jag var borta i ett år, inte bara fyra månader."

Tidigare praktikant Lisa Rådbo

Lisa Rådbo gjorde praktik på Deccan Development Society

"Många intryck, lärorikt, intensivt och kul! Då jag inte rest något i Sydasien var det mycket som var helt nytt, vilket gjort att det är vissa delar jag kunnat ta in först i efterhand."