• Webbshop
  • Second hand
Kvinnliga indiska bönder samtalar om hållbart jordbruk och filmar det för att kunna sprida kunskapen till fler.

Sök praktik till hösten 2021!

Är du intresserad av utvecklingsfrågor och mänskliga rättigheter? Vill du vara på en praktikplats där du känner att du gör skillnad? Vi söker två engagerade praktikanter till vårt huvudkontor i Lund, en praktikant för vårt programarbete i Indien och Bangladesh, samt en praktikant för vårt kommunikations- och insamlingsarbete i Sverige. Som praktikant kommer du att arbeta nära Svalornas anställda och få en värdefull inblick i hur det dagliga arbetet i en biståndsorganisation går till.  

 

Kommunikationspraktikant  

Som kommunikationspraktikant kommer du få testa på att arbeta med flera olika delar av vår utåtriktade verksamhet med kommunikation- och insamlingsarbete. Uppgifter under praktiken kan exempelvis innebära att ta fram informationsmaterial, skriva artiklar, arbeta med digitala kanaler, samt att assistera i vårt utåtriktade kommunikationsarbete mot givare och medlemmar. Du kommer även få inblick i hur en organisation fungerar och hur vi arbetar strategiskt med kommunikation och administrationen runt det. Du har en god förmåga att skriva på svenska och engelska och du trivs i en flexibel arbetsmiljö och är bekväm med självständigt arbete.
 

Vi söker dig som har:  

  • Utbildning inom ett för praktiken relevant område, så som kommunikation, journalistik, marknadsföring eller liknande  
  • Ett intresse för mänskliga rättigheter, demokrati och globala frågor 
  • Erfarenhet av informations- och kommunikationsarbete i någon form
  • Vana att skriva på svenska och engelska
  • Erfarenhet att arbeta i In-Design och Photoshop, samt WordPress är meriterande  

 

Praktikant för programarbetet i Indien och Bangladesh 

Som praktikant för vårt programarbete kommer du att få praktisk erfarenhet av hur det är att arbeta inom en civilrättsorganisation samt större förståelse för hur utvecklingssamarbetet fungerar i Sverige. Du kommer att få assistera handläggarna i vårt Sida-finansierade program för utvecklingssamarbete i Indien och Bangladesh. Bland annat kommer du få möjligheten att arbeta med framtagande av ansökningar och årsplaner, göra research till olika projekt, utveckla våra styr- och policydokument och översätta material från våra programländer. Du kommer även vara del av att planera våra årliga partnersmöten. Du har en god förmåga att skriva på svenska och engelska och du trivs i en flexibel arbetsmiljö och är bekväm med självständigt arbete. 

 Vi söker dig som har: 

  • Utbildning inom ett för praktiken relevant område, så som globala studiermänskliga rättigheter eller fred- och utvecklingsstudier 
  • Intresse för jämställdhetfattigdomsbekämpning, demokrati, klimatfrågor, hållbarhet och jordbruk 
  • Intresse för att lära dig mer om programhandläggning  
  • Vana att skriva på svenska och engelska

 

Ansökan och övrig information 

Praktikperioden pågår under höstterminen 2021. Praktiken är på heltid och oavlönad, så praktiken kan med fördel vara en del av studier. På grund av den rådande pandemin och beroende på hur situationen ser ut under den aktuella perioden så kan delar av praktiken komma att ske på distans. 

Skicka CV och personligt brev till info@svalorna.org. Märk ansökan med vilken typ av de två praktiktyperna som du söker, dvs kommunikationspraktik eller programpraktik. Ansök senast den 30 april.