Ansökan öppen: Praktikant inom kommunikation och insamlingsarbete VT 2025

Svalorna Indien Bangladesh söker en praktikant till vårt kontor i Lund under vårterminen 2025. Som praktikant kommer du både att få delta i vårt arbete med kommunikation och insamling, men även få insyn i och förståelse för utvecklingssamarbete i Indien och Bangladesh. Du kommer att arbeta nära Svalornas anställda och få en värdefull inblick i hur det dagliga arbetet i en biståndsorganisation går till. 

Bakgrund 

Svalorna önskar öka sin insamling och synlighet under 2025 och vill förstärka det lilla teamet anställda med en praktikant.  

Svalorna Indien Bangladesh är en medlemsbaserad gräsrotsorganisation som bedriver biståndsarbete i Indien och Bangladesh. Kontoret består idag av 4 personer i varierande tjänstgöringsgrad, och är baserat i Lund i samma lokaler som Svalornas second hand-butik. 

Du kommer att hjälpa till att skapa, genomföra och analysera kampanjer och kommunikation både online och offline. Du kommer också att bli inblandad i arbetet med våra Second hand-butiker, men även det får vi definiera mer i detalj tillsammans när vi vet lite mer om hur vårterminen kommer att se ut hos oss. 

Tidsperiod 

Vårterminen 2025, början och slutdatum är förhandlingsbart. Praktiken är på heltid och oavlönad, så praktiken kan med fördel vara en del av studier.
 

Placering 

Svalornas kontor ligger på Spolegatan i centrala Lund och därifrån utgår arbetet, men stor flexibilitet erbjuds för hybridarbete mellan kontor och hemjobb.  

Om dig 

Det är en nödvändighet att du har utbildning eller kompetens inom kommunikation och/eller marknadsföring, gärna med vana att planera och analysera kampanjer på sociala medier. Du behöver också kunna svenska flytande och ha goda kunskaper i engelska. 

 

Meriterande är om du har 

  • Intresse för jämställdhet, fattigdomsbekämpning, demokrati, klimatfrågor, hållbarhet och jordbruk 
  • Erfarenhet av informations- och kommunikationsarbete 
  • Vana att skriva på svenska och engelska 
  • Vana att arbeta självständigt och trivs i en flexibel miljö 
  • Vana av engagemang inom frivilligorganisationer eller liknande 
  • Erfarenhet av att arbeta med layout/design (Photoshop/Indesign, Canva eller liknande) 
  • Erfarenhet av utvecklingsfrågor och utvecklingsarbete 
  • Medlemskap i Svalorna Indien Bangladesh 

Ansökan 

Intervjuer och urval kommer ske löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Deadline: 3 november

Skicka CV och personligt brev, och eventuella frågor till Erik Törner (framtida handledare) på erik.torner@svalorna.org