• Second hand
  • Webbshop

Svalornas styrelse

Ordförande

Isabella Holmquist
Isabella är delägare och säljare på elektronikföretaget Elsotec AB. Hon har en långvarig erfarenhet inom försäljning, entreprenörskap och företagande, och är certifierad styrelseledamot. Isabella har idag även en drivande roll i två affärsnätverk i södra Sverige; BNI och Executive’s Sales Development Network.

 

Ordinarie ledamöter

Peter Sjöblom
Pensionär med tidigare yrkeserfarenhet från tjänster som redovisningschef, ekonomichef och finansiell specialist, både i Sverige och utomlands. Peter har varit aktiv i Svalorna sedan 2010 och engagerar sig även ideellt arbete inom föreningens second hand-verksamhet. Peter är styrelsens vice ordförande.

Bo-Göran Nilsson
Redovisningskonsult och företagare och styrelsens kassör. Bosse har en lång erfarenhet inom ideellt arbete för Svalorna, bland annat inom den nuvarande second hand-verksamheten men också in om tidigare projekt, som Återbruksvaruhuset Magasin 21 om drevs tillsammans med Lunds kommun.

Birgitta Göranson-Iliste
Pensionär med tidigare yrkesliv som journalist, biståndsarbetare, folkhögskolelärare och skönlitterär översättare. Birgitta har tidigare arbetat på Svalorna som verksamhetsledare och har en långvarigt erfarenhet av ideellt arbete inom både Svalorna och Emmaus.

Adriana Milea Holmberg
Adriana har tidigare varit verksam i Svalorna som både kanslipraktikant och anställd, hon var exempelvis programkoordinator i Indien 2011. Senare har hon arbetat på Forum Syd och även Skånes Stadsmission.  

Emy Lynch
Emy är handläggare på Tillväxtverket. Hon var utlandspraktikant hos Svalornas partner Okkuta 2019–2020, därefter har Emy fortsatt sitt engagemang genom att representera Svalorna i Concords arbetsgrupp för jämställdhet.  

Emma Berglund
Emma var kontorspraktikant hos Svalorna under vårterminen 2021, vilket hon gjorde inom ramen för sin utbildning i utvecklingsstudier med inriktning statsvetenskap. Emma har länge varit ideellt engagerad, framförallt inom Act Svenska Kyrkan.  

 

Suppleanter

Monica Deger
Monica är insamlings – och kommunikationschef på föreningen Furuboda, innan dess var hon insamlingschef för Individuell Människohjälp (IM) i Lund. Monica började intressera sig för Svalornas arbete när hon var student i Lund i början av 2000-talet, och engagerade sig då som tolk och volontär.

Jan Sällberg
Jan är pensionerad lärare och har en gedigen föreningserfarenhet från ideellt arbete och styrelseuppdrag ett flertal föreningar. Jan har ett långvarigt engagemang Vänortsföreningen Ekjsö-Bangladesh, där han idag också är styrelsemedlem och kassör.

Denise Berg 
Denise arbetar inom inom policy och program på ActionAid Sverige. Hon har en studiebakgrund inom mänskliga rättigheter och har erfarenhet av ideellt arbete på ett flertal organisationer, däribland Peaceworks Sweden och från Svalornas praktikantprogram i Indien.

Valberedning

Marjo Lampinen Qvist
Josefine Mattsson
Jenny Anderberg