Svalornas styrelse

Styrelsen som valdes på Svalorna Indien Bangladesh årsmöte den 29 april 2023.

Isabella Holmquist, ordförande

Isabella är delägare och säljare på elektronikföretaget Elsotec AB. Hon har en långvarig erfarenhet inom försäljning, entreprenörskap och företagande, och är certifierad styrelseledamot. Isabella har idag även en drivande roll i två affärsnätverk i södra Sverige; BNI och Executive's Sales Development Network.

Bo-Göran Nilsson, vice ordförande & kassör

Bosse har lång erfarenhet inom ideellt arbete för Svalorna, bland annat inom den nuvarande second hand-verksamheten men också inom tidigare projekt, som Återbruksvaruhuset Magasin 21 som drevs tillsammans med Lunds kommun. Han är redovisningskonsult och företagare.

Lisa Rådbo, andre vice ordförande

Lisa arbetar som verksamhetscontroller på studieförbundet Medborgarskolan. Hon har en studiebakgrund inom beteendevetenskap och välfärdspolitik, och har erfarenhet av ideellt arbete. 2017-2018 gjorde hon praktik via Svalornas praktikantprogram hos partnern Deccan Development Society i Indien.

Markus Lewin, ordinarie ledamot

Markus har nyligen avslutat sin praktik via Svalorna i södra Indien. Markus är utexaminerad från Lunds Universitet som människorättsvetare. Han har även studerat fred och konfliktstudier med fokus på Sydasien på Oslos universitet. Hans intresse för Indien och utvecklingsarbete föddes när han för flera år sedan åkte till Tamil Nadu i södra delarna av landet för ett volontärarbete på landsbygden. Engagemanget för landet och dess utveckling har under åren bara växt. Hans examensarbete fokuserade på småskaliga bönders mänskliga rättigheter i relation till de pågående klimatförändringarna i Maharashtra, Indien.

Gabriella Johansson, ordinarie ledamot

Gabriella kom först i kontakt med Svalorna år 2017 då hon var placerad hos kvinnorättsorganisationen Grameena Mahila Okkuta i södra Indien som utlandspraktikant. Gabriella har länge varit engagerad i civilsamhällesfrågor med ett särskilt starkt intresse för kvinnors rättigheter, och hon har en studiebakgrund i genusvetenskap och utvecklingskommunikation. Utöver sitt engagemang inom Svalorna har Gabriella varit verksam inom andra civilsamhällesorganisationer, där hon främst arbetat med projekt rörande kvinnors rättigheter och integrationsfrågor.

Josephine Mehta, ordinarie ledamot

Josephine har ett stort intresse för mänskliga rättigheter samt Sydasien. Av denna anledning har hon studerat statsvetenskap samt orientalistiska studier med inriktning på Indien. Under hösten 2022 var Josephine utlandspraktikant via Svalorna hos den indiska partnerorganisationen Deccan Development Society.

Julia Lindahl, ordinarie ledamot

Jenny Warnestam, ordinarie ledamot

Jennys intresse för rättvisefrågor väcktes i unga år genom organisationen IM Individuell Människohjälp. Från början är hon utbildad statsvetare men slumpen gjorde att hon började arbeta med marknadsföring och kommunikation vilket hon sedan ägnat större delen av hennes yrkesverksamma liv. Numera är Jennys yrkesverksamma liv inriktat på beteende- och hållbarhetsfrågor.

Theodor Stensö, ordinarie ledamot

Theodor var under 2022 en av Svalornas utlandspraktikanter. Praktiken gjorde han hos Svalornas partner Keystone Foundation i Kotagiri, Indien. Praktikperioden var en del av hans masterutbildning i Peace- and Conflict Studies vid Uppsala Universitet. Han har förutom sina studier ett flerårigt och mångsidigt engagemang i civilsamhället i Sverige.

Louis Eberstål, suppleant

Louis är i grunden kommunikatör och har en master i miljövetenskap och hållbarhet från Lunds Universitet. Till vardags arbetar Louis som verksamhetsutvecklare på studieförbundet Medborgarskolan. Louis har bred erfarenhet av ideellt arbete och har bland annat representerat Svalorna i Emmaus Sveriges styrelse sedan 2019. Mellan 2018-2022 arbetade hon på Svalornas kansli med ansvar för Praktikantprogrammet, medlemsvård, insamling och föreningsarbete. Engagemanget började när hon 2017-2018 gjorde praktik via Svalorna hos partnern Deccan Development Society i Indien.

Lily Manig, suppleant

Lily är utbildad som jurist i London sedan i Stockholm i Europeisk ekonomisk rätt. Hon arbetar på kommunen i Stockholm och har tidigare arbetat som rådgivare i England samt engagerat sig i välgörenhetsorganisationer i London. Hennes intresse är att stötta utsätta människor i vårt samhälle.