• Second hand
  • Webbshop

Svalornas styrelse

Ordförande

Isabella Holmquist
Isabella är delägare och säljare på elektronikföretaget Elsotec AB. Hon har en långvarig erfarenhet inom försäljning, entreprenörskap och företagande, och är certifierad styrelseledamot. Isabella har idag även en drivande roll i två affärsnätverk i södra Sverige; BNI och Executive’s Sales Development Network.

Ordinarie ledamöter

Peter Sjöblom
Pensionär med tidigare yrkeserfarenhet från tjänster som redovisningschef, ekonomichef och finansiell specialist, både i Sverige och utomlands. Peter har varit aktiv i Svalorna sedan 2010 och engagerar sig även ideellt arbete inom föreningens second hand-verksamhet. Peter är styrelsens vice ordförande.

Bo-Göran Nilsson
Redovisningskonsult och företagare och styrelsens kassör. Bosse har en lång erfarenhet inom ideellt arbete för Svalorna, bland annat inom den nuvarande second hand-verksamheten men också in om tidigare projekt, som Återbruksvaruhuset Magasin 21 om drevs tillsammans med Lunds kommun.

Emy Lynch
Emy är handläggare på Tillväxtverket. Hon var utlandspraktikant hos Svalornas partnerorganisation Okkuta under 2019–2020, därefter har Emy fortsatt sitt engagemang genom att representera Svalorna i Concords arbetsgrupp för jämställdhet.  

Lisa Rådbo
Lisa arbetar som kvalitetssamordnare på Studieförbundet Medborgarskolan. Hon har en studiebakgrund inom beteendevetenskap och sociologi och har erfarenhet av ideellt arbete, bland annat från Rädda Barnens styrelse i Lund och från Svalornas praktikantprogram i Indien. 

Julia Lindahl

Gabriella Johansson

Suppleanter

Denise Berg 
Denise arbetar inom inom policy och program på ActionAid Sverige. Hon har en studiebakgrund inom mänskliga rättigheter och har erfarenhet av ideellt arbete på ett flertal organisationer, däribland Peaceworks Sweden och från Svalornas praktikantprogram i Indien.

Monica Deger
Monica är insamlings – och kommunikationschef på föreningen Furuboda, innan dess var hon insamlingschef för Individuell Människohjälp (IM) i Lund. Monica började intressera sig för Svalornas arbete när hon var student i Lund i början av 2000-talet, och engagerade sig då som tolk och volontär.

Jan Sällberg
Jan är pensionerad lärare och har en gedigen föreningserfarenhet från ideellt arbete och styrelseuppdrag ett flertal föreningar. Jan har ett långvarigt engagemang Vänortsföreningen Ekjsö-Bangladesh, där han idag också är styrelsemedlem och kassör.

Valberedning

Marjo Lampinen Qvist
Josefine Mattsson
Jenny Anderberg
Louis Eberstål