En bokmässa utan rasistiska eller främlingsfientliga aktörer

Vi tycker att det är viktigt att markera mot rasism och främlingsfientlighet, och när vi ser att detta snabbt normaliseras och får ta allt mer plats i vårt samhälle så måste vi göra vad vi kan för att motverka dessa krafter.

Med förra årets bokmässa i bagaget, där rasistiska aktörer deltog både aktivt på och kring mässan, så har vi valt att inte delta i år. Vi vill inte delta på en mässa tillsammans med de antidemokratiska krafter som bland annat uppmanar till att hota och skrämma journalister.

Med detta sagt kan vi nu meddela att vi fått möjligheten att delta på ETCs egna bokmässa ‘Bokmassan’, på Heden i Göteborg under samma helg – något som vi givetvis är mycket glada för!

Tillsammans med andra aktörer som arbetar mot rasism och trångsynthet kommer vi att hylla litteraturen och kampen för allas lika rättigheter. Vi kommer att finnas på plats för att berätta om vårt arbete, sälja böcker om mänskliga rättigheter och Sydasien och självklart diskutera arbetet för allas lika rättigheter – utan rasistiska eller främlingsfientliga aktörer.

Vi kan även avslöja att vi till hösten kommer att göra en nysatsning på lokalgruppen i Göteborg, så kom förbi oss på Heden så berättar vi mer om hur du kan vara med i arbetet framöver. Om du inte kan vänta, och känner att du vill hjälpa till redan under Bokmassan, hör av dig till goteborg@svalorna.org så berättar vi mer.

Bokmassan äger rum den 29-30 september på Heden i Göteborg. Mer information och program för helgen hittar du här!