Välkommen på 60-årsjubileum

Svalornas firar 60 år som förening och det vill vi fira tillsammans med dig. Den 19 oktober välkomnar vi gamla, nya och framtida medlemmar, vänner och dig som är nyfiken att fira med oss i Lund.

Under dagen kommer det att finnas aktiviteter för hela familjen så som fiskdam, quiz och en fotoutställning om föreningens arbete, och så klart är butiken öppen för den som vill passa på att shoppa second hand. Svalorna bjuder på tilltugg och förfriskningar under dagen. Dagen avslutas med en exklusiv auktion med dyrgripar från butiken och indiska kläder.

Under kvällen bjuder vi in till middag, musik och en utdrag av filmaren Cecilia Jonsson:s film ”Ge ett åt att dit liv”, med material från Svalornas pionjärvolontärer och föreningens roll i utvecklingen av Sveriges biståndsarbete.
I samband med filmen har vi även bjudit in volontärer från olika decennier och praktikanter från det nuvarande programmet för en öppen diskussion om upplevelser, erfarenheter och tankar om framtiden.

Dagsaktiviteter

11.00-16.00

  • 11.00-15.00, Aktiviteter i second hand-butiken
  • 15.00, Auktion – Vi aktionerar ut dyrgripar från butiken.

För dagens aktiviteter krävs ingen anmälan.

Jubileumsfest

18.00-22.00

  • Middag
  • Musik med bandet Jojon
  • Förhandsvisning av utdrag ur filmen Ge ett år av ditt liv, av Cecilia Jonsson
  • Diskussionspanel med pionjärvolontärer och utlandspraktikanter

Deltagande till jubileumsfesten på kvällen anmäles senast den 10e oktober till Isabella Holmquist, via telefon eller SMS till 073–738 12 20, eller via mejl till isabella.holmquist@svalorna.org.
Eventuella önskemål om specialkost samt behov av hjälp för boende anges samtidigt.

Tillsammans firar vi 60 år av solidaritet!

 

Tack till Lunds kommun för ert stöd

Svalornas historia

60 år av samarbete

Svalornas historia är lång och vi har sedan starten 1959 arbetat outtröttligt tillsammans med de mest utsatta grupperna. Följ med i några viktiga nedslag i Svalornas 60 år långa historia.