Hälsningar från Keystone

Nu har vi nått fram till Keystone Foundation och Kotagiri!

Under utbildningsdagarna har vi lärt oss allt från kamerateknik (som vi visade oss vara ganska dåliga på) till rättighetsbaserat arbete och anti-korruption (vilket vi var klart bättre på). Med det i bagaget har vi passerat både Köpenhamn, Dubai och Bangalore för att slutligen landa i vår lägenhet i Kotagiri! Den lilla staden ligger i delstaten Tamil Nadu, omgiven av enastående natur som genast förtrollade oss. Vi har hamnat i himmelriket!

Mehrnaz, Ellen (uppe), Emelie och Anna (nere) framför Keystone Foundation.

Väl framme i vår lägenhet möttes vi av vår (före detta) sambo, husspindeln Hobbe. Han var allt för stor för vår smak och det krävdes full beredskap samt diverse olika föremål för att hantera situationen.

När vi till slut kunde andas ut och börja göra oss hemmastadda välkomnades vi av en trevligare överraskning: vår fina granne och numera indiska mamma. Det var kärlek vid första ögonkastet och hon har redan lovat att lära oss laga indisk mat, demonstrerat hur gasspisen ska användas och lånat ut ett flertal möbler.

Efter några dagar av möblering och ommöblering, varpå placeringen av tre doftsljus nästan spräckte vår fina gemenskap, har vi nu även lärt känna samhället. Utanför vår lägenhet doftar det underbart från teodling och några meter från vår lägenhet finns en gata med allt man behöver för en trevlig vardag, från frukt till stearinljus.

Vår första officiella dag på Keystone var det månatligt personalmöte där vi fick träffa samtliga kollegor. Hela mötet var på Tamil, men vi kunde trots det se att det var god stämning och en öppen miljö där alla fick chans att komma till tals. Vi fick även delta i team-building lekar med något oklara regler, men så roliga! Det var skönt med mjukstart och vi ser framemot att sätta i gång på riktigt!

Team-building med påhittiga lekar vid Keystones personalmöte.

Det var några av våra första intryck från Lund till Kotagiri. Varma hälsningar från en varm bergsby.

Mehrnaz, Ellen, Anna & Emelie