Frågesport: Gissa trädet!

Nu lider vår vistelse i Indien mot sitt slut och det blir då dags för den sista frågesporten, denna vecka Gissa trädet! Träd är ju fantastiska på så många sätt, både som jordens lungor och som något som står stadigt i marken med sina rötter under många år, fastän årstider förändras. De kan erbjuda både föda, skugga, binda jord samt klistolpe åt den som behöver det. Rätt svar hittar du längst ned på sidan.

img_9315

Träd nr 1: Detta träd har vi precis utanför vårt hus och till vårt förtret så är det tyvärr inte säsong än för de frukter som växer på trädet. I denna region kan man hitta många planteringar med dessa träd, då det är många som gillar denna (för oss nordbor) väldigt exotiska frukt som man kan hitta i både efterrätter, glass och som torkat naturgodis.

img_9312

Träd nr 2: Detta träd är kompis till ovanstående och är därmed också precis utanför vår dörr här i Indien. Från denna fantastiska växt får man inte frukt, utan en nöt som speciellt många veganer gillar, då man kan blötlägga dem och mixa dem och använda till diverse bakverk.

img_9106

Träd nr 3: Sist ut är ett festligt träd som om man är lite bevandrad i torkad frukt kanske kan lista ut vilken typ av träd det är. Detta är en version av vad vi brukar äta hemma.

Detta var sista omgången av frågesporten och förhoppningsvis kan det sporra till att tänka efter och klura lite på var vår mat egentligen kommer ifrån och hur den ser ut när den växer. Speciellt när det kommer till mat och frukt som vi inte ser växa i Sverige, men som fortfarande har ett ursprung.

 

Rätt svar: Träd 1: Mango, Träd 2: Cashewnöt, Träd 3: Fikon