Bli volontär i Svalornas second hand-butik i Lund

Vill du jobba i en second hand-butik där du genom ditt engagemang stödjer både mänskliga rättigheter och en mer klimatsmart framtid? Svalorna Indien Bangladesh behöver fler volontärer som kan vara med och driva second hand-verksamheten, där all vinst går till föreningens arbete i Indien och Bangladesh.

Butiken ligger på Spolegatan 5, ett mysigt gammalt hus i centrala Lund. Den är öppen varje torsdag 15:00-18:00 och varje lördag 11:00 – 15:00, och innehåller allt från kläder och skor till husgeråd och möbler.

Några viktiga uppgifter för våra volontärer är att se till att det är snyggt och välskött i lokalerna, att sköta kassaapparaten, att packa upp inkomna varor och att prismärka bl.a. kläder och hänga ut dem på lämpliga ställen i affären.

För att kunna lägga ett bra schema för arbetet hoppas vi på volontärer som tror sig kunna göra en regelbunden insats i affären, t.ex. ett par gånger i månaden under ett läsår. Vi ser till att ge dig en ordentlig introduktion både om Svalornas verksamhet och om arbetet i affären, där du sedan får ”gå bredvid” någon av våra mer erfarna volontärer under deras arbetspass.

Är du intresserad eller vill du veta mer om uppdraget? Skriv till secondhand@svalorna.org, så hör vi av oss.