Från norr till söder

Den sista förberedande veckan på Svalorna Indien Bangladeshs kontor i Lund går mot sitt slut. På lördag förmiddag reser äntligen 2016-års praktikanter ut, fulla av förväntan.

På grund av att det politiska läget i Bangladesh förändrades radikalt under sommaren (läs mer om det här) är alla praktikanter i år utplacerade hos partnerorganisationer i Indien, hela vägen från Himalaya i norr till Madurai i söder.

Vi är sammanlagt tolv praktikanter från hela Sverige som kommer med olika erfarenheter men med ett gemensamt engagemang för utvecklingsfrågor.

Caroline, Linnéa, Fanny och Karin kommer att tillbringa sin praktiktid hos UYRDC. De driver frågor om försörjningsmöjligheter genom bland annat rätten till skogen för unga och kvinnor i Pinder Valley bland Himalayabergen i norr.

Elin, Mafaye och Kristina kommer att vara hos DDS i Pastapur i centrala Indien som arbetar med matsuveränitet, ekologiskt jordbruk och rättighetsfrågor med fokus på kvinnor och daliter.

Hannah och Julia kommer att åka till Svalornas India Office i Bangalore i söder som samordnar arbetet mellan lokala partners och Sverige.

Denise, Haruna och Sofia kommer att arbeta hos Evidence som verkar emot kastbaserad diskriminering med huvudfokus på kvinnor i delstaten Tamil Nadu i sydligaste syd.

svalorna-innan-avfa%cc%88rd

Häng gärna med oss här på bloggen och på Svalornas instagramkonto @svalornaib under de kommande månaderna! Vi hörs snart!