Utlandspraktikanter 2023

Anna Norrby Andersson

Hej!

Jag heter Anna och är en av fyra praktikanter som ska till Keystone Foundation i vår, där jag ska vara på Climate Change-programmet tillsammans med Emelie!

Jag har gått kandidatprogrammet i freds- och utvecklingsstudier vid Uppsala Universitet och har även läst vidare inom mänskliga rättigheter. Under min studietid har jag fått ynnesten att åka på utbyte till både USA och Kazakstan där jag fick chansen att läsa kurser i bland annat språk och journalistik. Jag ser nu framemot att få uppleva Indien och lära mig så mycket som möjligt!

Under min utbildning har jag varit särskilt intresserad av hållbar utveckling, demokrati och urfolks rättigheter. Det känns därför extra roligt att få vara på Keystone som arbetar just med dessa frågor! Jag ser framemot att få lära mig mer om deras utbildningsarbete kring klimatförändringar, men även att få ta del om kunskap om hur människor och natur kan leva hållbart tillsammans. Framför allt är det intressant att se hur Keystones arbete ser ut rent praktiskt.

 

Emelie Svensson

Hej! 

Emelie heter jag och är 24 år. Under våren kommer jag att praktisera på Keystone Foundation i Kotagiri tillsammans med den här terminens övriga praktikanter Ellen, Mehrnaz och Anna. 

Jag är uppvuxen i Trelleborg men bor numera i Malmö och har sedan våren 2022 en kandidat i mänskliga rättigheter från Lunds universitet. Som en del av kandidatprogrammet i mänskliga rättigheter praktiserade jag på den stockholmsbaserade föreningen Ordfront, där min främsta uppgift bestod av att sammanställa en rapport om den grundläggande rätten till bostad med Sveriges bostadssituation som utgångspunkt. Jag har länge haft ett intresse för det civila samhället och dess påverkan men det var under denna period som intresset tog fart på riktigt.

Så länge jag kan minnas har jag haft ett starkt intresse för samhällsfrågor och jämlik behandling. Numera är jag framförallt intresserad av kvinnors rättigheter, utvecklings- och hållbarhetsfrågor. Just därför är jag tacksam över att jag har fått möjligheten att praktisera på Keystone Foundation och det ska bli otroligt spännande att få lära mig mer om deras specifika arbete kopplat till dessa områden. Självklart ser jag även fram emot att lära mig mer om Indien och den indiska kulturen.

 

Ellen Teir

Mitt namn är Ellen och jag ska spendera våren på Keystone Foundation tillsammans med Emelie, Anna och Mehrnaz! Huvudsakligen kommer jag att hålla till på organisationens Community Wellbeing programme.

Jag är 24 år gammal och född och uppväxt i Stockholm. De senaste åren har jag varit bosatt i Uppsala där jag studerat en kandidat i freds- och konfliktstudier. Vid sidan av och efter mina studier har jag bland annat arbetat ideellt och proffessionellt med frågor rörande integration, inom Svenska Kyrkan och som projektledare på Uppsala Stadsmission. 

Hösten 2023 planerar jag att fortsätta mina studier på masternivå och hoppas inför det att få nya arbetslivserfarenheter där jag kan inspireras och utvecklas genom denna praktik. Jag ser mycket fram emot att lära mig om hur internationellt utvecklingsarbete fungerar i praktiken, hur det är att arbeta på en gräsrotsnivå, och självklart att få uppleva hur det är att leva och jobba i Indien.

 

Mehrnaz Taklif

Hej,

Mitt namn är Mehrnaz, 38 år, född i Teheran och uppvuxen i Stockholm. Under våren 2023 kommer jag att tillsamman med tre andra praktikanter att praktisera på Keystone Foundation i Kotagiri.

Jag har magisterexamen i företagsekonomi och har även studerat mänskliga rättigheter på Enskilda högskolan i Stockholm, däribland kurser inom kvinnors och barns rättigheter, global respekt och hållbar utveckling. Under åren har jag haft möjlighet att arbeta, praktisera och engagera mig ideellt på bl.a. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna, Rädda Barnen, Latinamerikagrupperna, Concord Sverige och Stiftelsen Radiohjälpen.

Jag är ursprungligen från Iran har alltid varit intresserad av samhällsstrukturer och frågor gällande utsatta grupper. Därför har jag stort intresse och respekt för alla människors inneboende rättigheter, levnadsmiljöer och vardagliga kamp. Indien är kontrasternas land som jag i många år varit fascinerad av och under juli 2022 hade jag privilegiet att kunna resa dit. Det är en dröm att få åka tillbaka till Indien via Svalornas praktikantprogram. Men att denna gång få åka i ett syfte och sammanhang, att vara ute på fält och lära mig hur Keystone arbetar med människan och miljön, vilket kommer att ge ett enormt kunskapsutbyte.