• Webbshop
  • Second hand

Annakili är en framstående ledare för kvinnors rättigheter

I Tamil Nadu-distriktet i södra Indien arbetar Annakili med brinnande engagemang för kvinnors rättigheter och inflytande i samhället. Annakili sökte sig till Svalornas partnerorganisation Women’s Collective-nätverket efter en skilsmässa och genom nätverket har hon fått lära sig om kraften som kan skapas när människor går samman.

”Efter att jag blev lämnad kunde jag ha blivit brännmärkt för livet, i Indien är det mycket svårt att bli accepterad som skild kvinna.”

– Efter att jag blev lämnad kunde jag ha blivit brännmärkt för livet, i Indien är det mycket svårt att bli accepterad som skild kvinna. Men nu är jag självsäker och stark – jag känner mig stolt över vad jag åstadkommit.

Annakili startade en självhjälpsgrupp för kvinnor i sin by. En rörelse som har växt: idag är hon distriktsledare som med ihärdig drivkraft lyfter Women’s Collective-medlemmars frågor kring jordbruksresurser och infrastruktur, samt undervisar i ämnen som genus, ekologisk odling och näringsrik kost.

 

Ditt stöd är viktigt!

Bli månadsgivare idag och var med och stötta de kvinnor leder kampen för kvinnors rättigheter, jämlikhet och en hållbar utveckling.

Bli månadsgivare nu ->