Anna, Lisa och Louis hos DDS

Anna Vikström 
Anna porträttJag heter Anna och kommer tillsammans med Louis och Lisa att praktisera på Deccan Development Society (DDS) i södra Indien. Jag har tidigare studerat en kandidat i Europakunskap och en Master i Globala Studier på Göteborgs Universitet. Under mina studier har jag främst fokuserat på genus, migration, identitet och makt. Jag har tidigare varit aktiv inom Individuell Människohjälp (IM) och genomfört en praktik på ActionAid Sverige. Efter mina studier har jag jobbat på Göteborgs Stad med ensamkommande barn.

Jag har ett stort intresse för rättighetsfrågor och jag ser fram emot att lära mig mer om bland annat matsuveränitet, kvinnors rättigheter och hållbart jordbruk hos DDS. I övrigt hoppas jag kunna resa runt lite i Indien, träffa nya intressanta människor och upptäcka nya fantastiska platser.

Tveka inte att höra av er om ni har några frågor: anna.vikstrom@svalorna.org

 

Lisa Rådbo
Lisa Porträtt 2Mitt namn är Lisa, jag är 28 år och har bott i Lund sedan hösten 2010. Jag har en masterexamen i Welfare Policies and Management och har jobbat i nästan två år på HVB-hem för ensamkommande barn i Lomma kommun. Jag sitter även i styrelsen för Rädda Barnen i Lund och har varit aktiv i olika ideella föreningar under större delen av mitt liv.

Mina intressen ligger bland annat i människors samspel, kultur, integrationsprocesser, implementering av policys och sociala projekt. Jag tycker även om att samtala om existentiella frågor och mitt favoritprogram på Sverige Radio är Filosofiska rummet. I övrigt ser mycket fram emot min tid i Indien på Deccan Development Society där jag kommer praktisera tillsammans med Anna och Louis. Mina förhoppningar är att få ta del i arbetet samt lära mig mycket på både ett personligt och professionellt plan.

Har ni några frågor eller funderingar, kontakta mig på lisa.radbo@svalorna.org

 

Louis Eberstål 
Louis PorträttLouis heter jag och jag är en nyfiken och social ung kvinna på 27 år. Naturen är något som jag alltid har värnat om därför har jag valt att inrikta mina Master studier i miljövetenskap och hållbarhetsstudier (LUMES) vid Lunds Universitet. Medan jag i grunden har en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap. Jag ser fram emot att kombinera denna kunskap och att titta närmare på de frågor som både jag och Svalorna har extra fokus på just nu – klimaträttvisa samt miljö och människa. Jag ser fram emot att lära mig hur millets har bidragit till att öka motståndskraften lokalt och regionalt mot klimatförändringar samt hur informationsöverföringen av kunskapen om millets ser ut.

Jag är otroligt förväntansfull för alla kommande insikter, upplevelser, utmaningar och erfarenheter som man kommer möta i Indien.

Om ni har några frågor så tveka in att kontakta mig: louis.eberstal@svalorna.org