Caroline

Caroline Wiklund heter jag och praktiserar under hösten och vintern hos Svalornas partnerorganisation Uttaranchal Youth and Rural Development Centre (UYRDC) som ligger i Himalaya i norra Indien. UYRDC arbetar med fokus på lokalbefolkningens rätt till skog och mark, mobilisering av kvinnor och unga i kampen för deras rättigheter samt med att skapa bättre försörjningsmöjligheter på landsbygden.

img-20150929-wa0003-kopiaJag har en studiebakgrund inom socialantropologi och utvecklingsstudier med ett stort engagemang i frågor som rör jämställdhet, mänskliga rättigheter och antirasism. Utöver dessa är kultur något av det mest intressanta jag vet; jag anser att när en får lära känna människor med andra världsbilder så ger det en större förståelse för den värld vi lever i, både på ett lokalt plan men också i en global kontext.

Jag ser verkligen fram emot att få arbeta hos UYRDC där jag hoppas att jag ska få en djupare inblick i hur det är att arbeta praktiskt och på plats med frågor som rör rättigheter och utveckling. Jag ser också fram emot att få uppleva Himalaya med allt vad det innebär.

Kontakta mig gärna om ni har funderingar eller undrar över något!

caroline.wiklund@svalorna.org