Ellen & Matilda hos DDS

Ellen Gustafsson 

Mitt namn är Ellen och jag ska under de kommande fyra månaderna tillsammans med Matilda befinna mig på Deccan Development Society (DDS) strax utanför Hyderabad. Jag är 22 år och uppvuxen på västkusten. Med mig har jag en nytagen tvärvetenskaplig examen inom miljövetenskap och företagsekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet. Inom dessa ämnen har jag framförallt riktat in mig på frågor inom hållbar utveckling, konsumtion och marknadsföring.

Mycket av mitt intresse för hållbar utveckling har jag fått genom Handelshögskolans hållbarhetsförening där jag har varit aktiv både som medlem och i styrelse. Det var genom denna förening som jag fick möjligheten att följa med på studieresa till klädindustrin i Bangladesh under 2016. Klädproduktion är något som länge intresserat mig och som har riktat in mig på globala frågor inom produktion och konsumtion, och hur de påverkar samhälle, miljö och individer.

Jag ser verkligen fram emot alla utmaningar och upplevelser som väntar, både genom praktiken och från att leva i Indien. Speciellt att få lära mig mer om komplexiteten i frågorna gällande hållbart jordbruk, dess betydelse för bönderna och det otroliga engagemang som finns bland de kvinnliga lantbrukarna inom organisationen DDS!

Följ oss här på bloggen för mer uppdateringar om DDS och vårt liv i Indien.
Vill ni veta mer når ni mig på: ellen.gustafsson96@svalorna.org

Matilda Kalström Matilda porträtt.jpg

Matilda heter jag och kommer tillsammans med Ellen att befinna mig hos DDS, strax utanför storstaden Hyderabad, de kommande månaderna. Jag är 23 år gammal, kommer från Stockholm och har min kandidatexamen i mänskliga rättigheter från Lunds universitet. Tidigare har jag gjort praktik hos Amnesty International på avdelningen för flykting och migration och det var främst detta område jag var intresserad av i början av mina studier. På senare tid har dock mitt intresse dragits mer till utvecklingsarbete vilket gör denna praktik hos DDS otroligt spännande och givande!

Jag ser verkligen fram emot de kommande månaderna på plats här i Indien och hoppas ni följer med i bloggen under tiden vi är borta så hörs vi där framöver!

Vill ni ha reda på mer eller undrar något specifikt för oss på DDS så får ni gärna höra av er till mig på: matilda.kalstrom@svalorna.org