Gabriella och Josefine hos Okkuta

 

Hej!

Jag heter Gabriella, är 27 år gammal och kommer ursprungligen från Falköping i Västra Götaland, men har sedan ett par år tillbaka haft min bas i Malmö. Jag har studerat genusvetenskap vid Lunds universitet och University of California Irvine, och tog min kandidatexamen i ämnet år 2016. Jag är en äventyrslysten och aningens rastlös själ som rest och bott lite här och var, bland annat i Australien och USA, och jag har även tidigare arbetat både som journalist och fotograf.

IMG_3118 2

Jag är, tillsammans med min praktikantkollega Josefine, placerad som praktikant hos Svalornas partnerorganisation Grameena Mahila Okkuta, en kvinnorättsorganisation belägen i Kolardistriktet i södra Indien. Sedan tidig ålder har min stora passion varit feminism och kvinnors rättigheter, och därför kunde inte placeringen hos GMO varit lägligare. Jag ser oerhört mycket fram emot att uppleva Indien och dess färgsprakande kultur med allt det innefattar, samt att se hur kampen för kvinnors rättigheter drivs i denna kulturella kontext och hos en organisation med många års erfarenhet. Jag är övertygad om att mycket kunskap finns att hämta här!

 

 

 

IMG_3149.JPG

Hej!

Mitt namn är Josefine Mattsson och jag befinner mig ute på den sydindiska landsbygden cirka två timmars skumpig bilresa öster omBangalore hos Svalornas nyaste samarbetspartner Grameena Mahila Okkuta för att under de kommande 4,5 månaderna göra praktik här. Jag är 24 år och kommer ursprungligen från Stugun, ett litet samhälle i östra Jämtland. De senaste åren har jag dock haft min bas i Uppsala där jag studerat Freds- och utvecklingsstudier. Våren 2017 avslutade jag min kandidat med att praktisera på Svalornas kontor i Lund.

Jag ser väldigt mycket framemot att få fortsätta vara en del av Svalorna och deras arbete, denna gång på plats hos partners! Det känns också väldigt spännande att få lära mig mer om hur Okkuta arbetar med kvinnors rättigheter utifrån ett landsbygdsperspektiv. Som kvinna och landsbygdsbo intresserar dessa fokusområden mig extra mycket!