Josefine och Amanda hos Grameena Mahila Okkuta

Josefine Nilsson 

Hej!

Josephine 2Jag heter Josefine Nilsson och har precis avslutat min master i International Development and Management (LUMID). Min masteruppsats handlade om hur kvinnliga informella arbetare i Indien påverkades av coronapandemin. Innan dess studerade jag en kandidat i Freds- och Utvecklingsstudier där jag spenderade en hel del tid i Indien för utbytesstudier, praktik och fältstudier genom MFS-stipendium för min uppsats om indisk feministisk aktivism och #metoo.

Jag har bott i 7 länder och besökt 50. Har under flera år varit engagerad inom civilsamhället både i Sverige och utomlands. Älskar att lära mig mer om vår värld genom att resa, möta kulturer, platser, upplevelser och personer från olika bakgrund. 

Indien har en speciell plats i mitt hjärta. Jag är väldigt pepp på att göra praktik med Grameena Mahila Okkuta och lära mig mer om hur en gräsrotsorganisation arbetar med kvinnors rättigheter, organisering och försörjningsmöjligheter på landsbygden. Detta är frågor jag verkligen brinner för och vill utveckla min kunskap inom innan jag ger mig ut i arbetslivet. Och ser självklart också att träffa de kvinnor som är engagerade inom organisationen!

Ser fram emot att dela med mig av mina upplevelser i Indien.

Tveka inte att höra av er om ni har några frågor: josefine.nilsson@svalorna.org

/ Josefine

Amanda Ömar


Hej!

jag heter Amanda och är 28 år gammal. Jag har en kandidat i kulturantropologi från Uppsala universitet och studerar nu ytterligare en kandidat i medie- och kommunikationsvetenskap. Utöver det har jag även läst kurser i globalisering och utveckling, feministisk filosofi och internationella relationer på University College Cork, Irland.  

Jag har ett stort intresse för frågor som rör mänskliga rättigheter, utveckling och kvinnors rättigheter. Jag har varit ideellt engagerad i civilsamhället på olika sätt under flera år. I bland annat organisationer som Amnesty och Läkare i Världen – som arbetar med papperslösas rätt till sjukvård. 

Jag ser nu fram emot att ta en paus från skolbänken för att spendera de kommande månaderna som praktikant hos Grameena Mahila Okkuta. Det ska bli fantastiskt att få ta del av all deras kunskap och inspireras av alla de kvinnorna som arbetar där. Jag hoppas även få lära mig mer om utvecklingsarbete på gräsrotsnivå. 

Om ni har frågor får ni gärna kontakta mig på Amanda.omar@svalorna.org