Elin

12647754_10153191840557130_1770642266_n
Jag heter Elin och kommer tillsammans med Kristina och Mafaye att praktisera på DDS i centrala Indien. Jag har tidigare studerat en kandidatexamen i Globala studier med inriktning på internationella relationer. Under studietiden tillbringade jag en termin i Hongkong med fokus på säkerhetsfrågor och asienstudier men även civilsamhället och demokrati.

Jag har tidigare varit aktiv inom organisationer som Amnesty International och RFSU och har bland annat gjort ett EVS i Rumänien och praktiserat på en ungdomsorganisation i Kenya. Jag har även arbetat strategiskt med mänskliga rättigheter inom styrning och ledning på kommunal nivå i Umeå där jag har delar av min familj.

Jag har ett stort intresse för rättvisefrågor och makt i förhållande till hållbar utveckling. Jag har även ett natur och miljöintresse och hoppas hos DDS för större kunskap om hur de arbetar holistiskt med klimat, rättighetsfrågor och hållbarhet. Jag jobbar gärna med glokala perspektiv, hur det lokala och globala påverkar varandra.

Utöver detta har jag intresse för återbruk, att läsa böcker och skriva, laga mat, att springa i skogen, utforska nya städer, åka tåg inom och mellan länder, att vandra i berg och dansa. Jag hoppas få prova på dessa saker i nya former i Indien!

Ifall ni har några frågor är ni välkomna att kontakta mig på elin.gidlof@svalorna.org