Kristina

Jag heter Kristina Johansson och ska under kommande 4,5 månader praktisera hos Svalorna Indien Bangladeshs partnerorganisation Deccan Development Society (DDS) i Indien. Globala rättvisefrågor har länge intresserat mig vilket lett till studier inom internationella relationer, utvecklingsstudier samt genus och jag har just avslutat min masterutbildning med fokus på landsbygdsutveckling och naturresursförvaltning på SLU.

kristina-johansson02

Kopplingen mellan användning av naturresurser och makt är något som jag både tycker är väldigt intressant och viktigt, varför jag ser fram emot att ta del av hur DDS arbetar med matsuveränitet, jordbruk och kvinnors rättigheter. Jag har tidigare även praktiserat på det nordiska informationskontoret för FNs livsmedels- och jordbruksorganisation, arbetat med vattenfrågor på Stockholm International Water Institute samt gjort praktik hos den lokala organisationen Pro Public i Nepal.

Utöver mitt engagemang för samhällsfrågor har jag en förkärlek för berg och natur, åka tåg, cykla på min gröna cykel, yoga samt umgås med vänner och familj. I Indien hoppas jag dessutom utveckla mina danskunskaper och lära mig knepen för en riktigt god vegetarisk curry.

Om ni har några frågor eller funderingar, tveka inte att höra av er till mig på mail: kristina.johansson@svalorna.org.