Miriam & Lovisa hos Evidence


Lovisa Arnmarker

Jag heter Lovisa och ska praktisera på Svalornas partnerorganisation Evidence i Madurai, Tamil Nadu, tillsammans med Miriam. Jag är 24 år och uppvuxen i Göteborg, men har på senare år varit bosatt i Lund. Jag har en kandidat i freds- och konfliktvetenskap från Lunds Universitet och har alltid haft ett intresse för mänskliga rättigheter och global utveckling. Mitt intresse för speciellt utvecklingssamarbeten och civilsamhällets organisering växte när jag praktiserade på Forum Syd förra hösten.

Att åka med Svalorna som praktikant känns som en möjlighet att få ny kunskap och uppleva arbete med mänskliga rättigheter på gräsrotsnivå, i en kontext annorlunda från den hemma i Sverige. Anledningen till att jag sökte praktikantprogrammet är just för att få nya erfarenheter och inspiration! Jag har aldrig varit i Indien förut och ser fram emot att ta del av den fantastiska kultur och härliga mat som landet har att erbjuda. Förhoppningsvis leder praktiken till många nya vänner, upplevelser och insikter!

Hoppas ni vill följa mig och de andra praktikanterna på bloggen! Kontakta mig på: lovisa.arnmarker@svalorna.org

 

Miriam Siemsen Rundberg
Jag heter Miriam och kommer tillsammans med Lovisa att praktisera på Evidence. En människorättsorganisation i Madurai i södra Indien. Jag är en tjugosexåring från Stockholm med ett stort samhällsintresse. Med mig i bagaget har jag bland annat en kandidatexamen i statsvetenskap från Stockholms universitet som jag har breddat med kurser i socialantropologi och nationalekonomi. Under studierna har mitt fokus främst legat på ämnen som berör frågor om maktstrukturer och sociala (o)rättvisor. Jag har tidigare bland annat engagerat mig ideellt som samtalsledare på ett språkkafé för asylsökande på Stockholms universitet och varit på praktik på Svenska FN-förbundet.

Nu ser jag fram emot att få lära mig mer om Evidences arbete och att få inspireras av alla de människor som dagligen arbetar för att (i synnerhet kvinnliga) daliter ska kunna åtnjuta sina mänskliga rättigheter. Jag hoppas kunna ta med mig en massa ny kunskap och många fina minnen från den här erfarenheten. Kontakta mig gärna på: miriam.rundberg@svalorna.org