Johanna och Fanny hos Women’s Collective

Johanna Plöen

Hej! 

Johanna Plöen heter jag och ska under de kommande fyra månaderna praktisera på Svalornas partnerorganisation Women’s Collective i Chennai med min kollega, och numera roomie, Fanny!

Women’s Collective fokuserar på kvinnors rättigheter, matsuveränitet och ekologiskt jordbruk. Då jag länge har jag brunnit för frågor om just kvinnors rättigheter, med främst fokus på mäns våld mot kvinnor, är jag väldigt glad och tacksam över de inblick denna erfarenhet kommer att generera!

Sedan tidigare har jag en kandidatexamen i Internationell Kris-och Konflikthantering och läser nu en master i International Development and Management i Lund. Förutom mina alldagliga intressen, som att spendera fritiden med vänner och att träna, är min bästa syssla att äta och jag skulle definitivt hävda att jag är en tvättäkta foodie! Passande nog har indisk mat länge stått högst upp på listan över favoritmaträtter, så man kan lugnt säga att jag är exalterad över alla kommande matupplevelser!

Fanny Andersson

Hej!

Jag heter Fanny och är en glad 23åring från dom småländska skogarna. Under hösten och vintern ska jag praktisera hos Women’s Collective (WC) tillsammans med min praktikantkollega Johanna. Hos WC kommer jag att få chansen att lära mig mer om kvinnors rättigheter och jordbruksrättigheter från ett stort gäng inspirerande kvinnor! 

Kvinnors rättigheter och utvecklingsfrågor har jag ett stort intresse av, och jag har både studerat och arbetat ideellt kring dessa frågor. Jag har en kandidatexamen i Globala studier med huvudområde fred-och utveckling från Linnéuniversitet och för nuvarande läser jag en master i mänskliga rättigheter vid Göteborgs universitet. 

När jag varken studerar eller praktiserar så gillar jag att sträckkolla serier jag redan sett, måla mandala, möblera om min lägenhet och promenera med min vovve.  Att kolla serier och måla mandala lär jag fortsätta med i Indien, men jag ser även fram emot att få lära mig mer om hur man jobbar kring mänskliga rättigheter i den Indiska kontexten, lära känna nya människor, testa på yoga och kanske bemästra någon Indisk maträtt.