Curry, kor och kurtas i Bangalore

Nu är vi framme hela gänget! Efter en behaglig flygresa med aircondition och god mat landade vi i ett nattvarmt Bangalore.

De första dagarna har bjudit på resor med vilsna rickshawförare, införskaffande av fantastiska klänningar (kurtas), smaskiga middagar med curry i alla dess former, ofrivilliga springturer hem genom monsunregn och synen av kor som lugnt strosar omkring i trafikkaoset. Vi har även spenderat dagarna på Svalornas kontor med Anita och Abdul som introducerar oss till hur arbetet sköts här nere (och även räddar oss och vilsna rickshawförare på kvällarna – TACK Abdul!)

Ett annat vanligt inslag i vardagen är strömavbrott. Monsunperioden har i år sträckt sig in i oktober och strömmen kan gå när vi sitter på kontoret, när vi är inne i butiker, när vi står i duschen eller sitter och läser på kvällen. Här får ni föreställa er en bild på Kajsa bekvämt bakåtlutad i sängen med näsan i en bok och pannlampa i pannan. 🙂

Nedan ser ni några bilder från dessa första dagarna. De första bilderna visar vår första måltid i Bangalore på en jättetrevlig vegetarisk restaurang som vi blev rekommenderade. SÅÅ gott!! På tredje bilden sitter vi på en restaurang som några av tjejerna har gjort till lite av ett stammishak. Hit gick vi allihopa och åt en jättegod middag och det blev… Curry!! (Surprise…) Mums! På den sista bilden står vi uppställda allihopa i våra nyinköpta kurtas. Värsta snygga gänget!!

IMG_0818

Foto: Kajsa Sennemark Aldman

IMG_0820

Foto: Kajsa Sennemark Aldman

IMG_1002

Foto: Privat

IMG_0963

Foto: Privat


Idag får vi besök av två representanter från civilsamhället i Indien. De ska prata om kvinnorörelsen och daliters (kastlösas) rättigheter, vilket ska bli väldigt spännande att lyssna på. I morgon går färden vidare till våra respektive organisationer. Vi två (Caroline och Kajsa aka ”Dreamteam”) kommer ta nattåg till Hyderabad där vi ska spendera ett par dagar på DDS kontor innan vi åker vidare till Pastapur där vi kommer tillbringa resten av praktikperioden.

Hoppas ni har det bra hemma i Sverige!

/Kajsa och Caroline