Dan före dan

Nu är det dags för nya praktikanter att fylla på med inlägg i Svalornas Indienblogg. Vi som skriver är Veronica och Sofia som kommer att befinna sig i södra Indien och Petter och Micaela som kommer att rapportera från norra Indien. Just nu befinner vi oss på kontoret i Lund där vi gör klart de sista förberedelserna, det har varit några trevliga dagar här. Förra veckan var vi i Härnösand, vid Sida Partnership Forum, där vi fick tillfälle att träffa praktikanter från andra organisationer och lyssna till bra föreläsare.

Imorgon flyger Svalornas alla praktikanter tillsammans till Doha, därefter delas vi och åker till våra specifika mål. Petter och Micaela till New Delhi och Veronica och Sofia till Bangalore. Efter några dagar på Svalornas Indien kontor i Bangalore åker Veronica och Sofia nattåg till partnerorganisationen Evidence i Madurai. Evidence arbetar mot kastbaserad diskriminering och stöttar daliter, tidigare kallade kastlösa, som blivit utsatta för våld eller diskriminering. Micaela och Petter landar i New Dehli där de stannar en natt för att sedan åka till Dehra Dun där organisationen Sophia har sitt kontor. Sophia stödjer grupper som lever i och av Himalayas skogar att hävda sina rättigheter.

Sophia och Evidence är bara två av Svalornas partnerorganisationer. De har sedan 1959  fört samman människor från olika delar av världen. I Indien har Svalorna verkat sedan 1962, med fokus på miljöfrågor, fattigdomsbekämpning och social rättvisa. Svalorna har ett rättighetsperspektiv på sitt arbete där marginaliserade grupper stöttas att stärka sin ställning inom samhället. Svalorna jobbar uteslutande med lokala partners, vi har därför inga egna projekt i Indien, utan stöttar indiska organisationer i sitt arbete för ett hållbart samhälle, både miljömässigt och socialt.

Vi tror att vi har några spännande och lärorika månader framför oss, vi hoppas att ni är några som vill följa oss här på Indienbloggen. Nu ska väskorna packas.